Παρέμβαση Αρείου Πάγου: Ορμητήρια εγκληματιών οι παράνομοι σύνδεμοι ομάδων

Η εγκύκλιος εκδόθηκε με αφορμή τον Άλκη - Τι ζητά ο αντιεισαγγελέας

Το ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα για την παρέμβαση του Αρείου Πάγου/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (4/2/22)

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αρμόδιος για θέματα αθλητικής βίας με εγκύκλιο του προς τους εισαγγελείς ολόκληρης της χώρας πυροδοτεί ουσιαστικά μια ευρείας κλίμακας έρευνα ώστε να κλείσουν τα παράνομα γραφεία συνδέσμων αθλητικών ομάδων στην επικράτεια.

Δολοφονία Άλκη: «Τους χτυπάμε για να δούνε ποιος κάνει κουμάντο»

Παράλληλα ζητά την τιμωρία των ενόχων επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να πηγαίνουν οπωσδήποτε στη φυλακή. Βάζει στο «κάδρο» των αδικημάτων και την κακουργηματική εγκληματική οργάνωση.

Δολοφονία Άλκη: Πώς έμαθαν οι γονείς του για το τραγικό συμβάν

Η εγκύκλιος εκδόθηκε με αφορμή το θάνατο του Άλκη και σε αυτήν ο εισαγγελέας επισημαίνει:

  • Οι εισαγγελείς πρέπει να είναι σε υπερβάλλουσα εγρήγορση και να συνδράμουν εξαντλώντας όλο το νομικό οπλοστάσιο στην πρόληψη και δραστική αντιμετώπιση εγκλημάτων βίας.
  • Επισημαίνει ότι σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο τα συγκεκριμένα αδικήματα είναι «ιδιώνυμα» και τιμωρούνται σκληρά με ποινές φυλάκισης οι οποίες δεν αναστέλλονται για κανέναν λόγο και στέλνουν τους δράστες στη φυλακή.
  • Επισημαίνει ότι συνιστά επιβαρυντική περίσταση η διάπραξη ανάλογων αδικημάτων από τους δράστες στο παρελθόν, να μην αναστέλλεται η ποινή τους και να μην του δίνεται η δυνατότητα ούτε για παροχή κοινωφελούς εργασίας και  να απαγορεύεται στους δράστες η παρακολούθηση αθλητικών εκδηλώσεων από δύο έως πέντε χρόνια.
  • Βάζει στο «κάδρο» των ερευνώμενων αδικημάτων ,όταν αυτά τελούνται από περισσότερα πρόσωπα, το κακούργημα της εγκληματικής οργάνωσης.
  • Οι υποθέσεις αναφέρει ότι θα πρέπει να δικάζονται ταχύτατα εντός 30 ημερών όπως προβλέπει ο νόμος.
  • Παρότρυνση υποκίνηση ενθάρρυνση και διευκόλυνση τέτοιου είδους πράξεων από οποιονδήποτε θα πρέπει να μπαίνει στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών.
  • Υπενθυμίζει ότι οι νόμιμοι αθλητικοί σύνδεσμοι θα πρέπει να λειτουργούν με εκπρόσωπο της αθλητικής ομάδας και με την άδεια της επισημαίνοντας ότι όλλοι οι υπόλοιποι που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου θα πρέπει να κλείσουν και οι υπαίτιοι να συλληφθούν.
  • Επισημαίνει ότι πολλοί εντάσσονται υπό τον μανδύα των φιλάθλων σε λέσχες που χρησιμοποιούνται ως ορμητήρια και χώροι απόκρυψης όπλων. Ζητά ο έλεγχος να γίνεται συστηματικά κι όχι μόνο μετά από κάποιο περιστατικό βίας.
  • Τέλος ζητά οι σχετικές υποθέσεις να ανατίθενται σε έμπειρους δικαστικούς λειτουργούς.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top