Αποκλειστικό: Το Star στην καρδιά της διανομής αντιικών χαπιών στον ΕΟΠΥΥ

Πως γίνεται όλη η διαδικασία από τον ΕΟΠΥΥ προς τον πολίτη

Μία νέα δίδυμη υπο-παραλλαγή της Όμικρον ανίχνευσαν Ελβετοί ερευνητές την ώρα που η χώρα μας ετοιμάζεται να παραλάβει το πρωτεϊνικό εμβόλιο Νovavax. Το Star κατέγραψε αποκλειστικά όλη τη διαδικασία διανομής των αντιικών χαπιών από τον ΕΟΠΥΥ προς τον πολίτη με κούριερ! Κι όλα αυτά τη στιγμή που οι θάνατοι καθημερινά καταγράφουν ποσοστά ρεκόρ!

40.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμούς παιδιών ανοίγουν στην Αττική

Τα αντιικά χάπια της Merck μπήκαν στη μάχη κατά της πανδημίας. Η κάμερα του Star βρέθηκε στην κεντρική υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι που κάνει τη διανομή των χαπιών. 

Οι κούριερ τα παραλαμβάνουν από τους φαρμακοποιούς του ΕΟΠΥΥ και στη συνέχεια τα δέματα παραδίδονται στα σπίτια των ασθενών. Έχει προηγηθεί η αίτηση του γιατρού, η έγκριση και η συναίνεση του ασθενούς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τους Star μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί και εγκριθεί 143 αιτήσεις, 38 ασθενείς συναίνεσαν και 25 συνταγές έχουν εκτελεστεί.

Έρευνα για τη θνητότητα

Ο υψηλός αριθμός των καθημερινών θανάτων παραμένει ένα «αγκάθι» στην επιδημιολογική μας εικόνα. Τα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ δείχνουν ότι εννιά στους δέκα ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους καθημερινά στην χώρα μας είναι άνω των  60 και οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι. 
Το Υπουργείο Υγείας ξεκίνησε έρευνα για τους θανάτους.

Έρχεται το εμβόλιο της Νovavax

Η χώρα μας το δίμηνο Φεβρουαρίου-Μαρτίου θα παραλάβει 474.000 δόσεις του πρωτεϊνικού εμβολίου Novavax, με την πρώτη παραλαβή να αναμένεται στις 21 Φεβρουαρίου με 168.000 δόσεις.

Κορωνοϊός: «Πρέπει να βρεθεί εμβόλιο ετήσιο ή διετίας»

Ανησυχία για τις μεταλλάξεις

Την ίδια ώρα στη Βρετανία το 10% των κρουσμάτων από τις αρχές του έτους φέρεται να είναι επαναλοιμώξεις. Εκτός από την Όμικρον και την παραλλαγή Όμικρον 2 που έχει εντοπιστεί σε 57 χώρες, τώρα οι Ελβετοί επιστήμονες ανίχνευσαν μία ακόμη «δίδυμη αδερφή» της.

Νέα ραντεβού για παιδιά από την Παρασκευή

40.000 νέα παιδιατρικά ραντεβού ανοίγουν το Φεβρουάριο στα μέγκα εμβολιαστικά κέντρα Προμηθέα και Περιστερίου. 

Δείτε εδώ ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top