To ωράριο καταστημάτων και τραπεζών σήμερα - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Τηλεκπαίδευση και τηλεργασία στο Δημόσιο - Χωρίς delivery και courier

Video με τις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη για το τι θα ισχύσει για τα σχολεία και άλλους τομείς από την Πέμπτη, στην έκτακτη ενημέρωση του Star με τον Γ. Ευγενίδη.       

Η κακοκαιρία «Ελπίδα» υποχώρησε, όμως τα προβλήματα παραμένουν σε αρκετές περιοχές της Αττικής και της Κρήτης. 

Έτσι για μια ακόμα μέρα θα υπάρξουν αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας πολλών υπηρεσιών. 

Βγαίνει από το σκοτάδι η Αττική - Αποκαταστάθηκαν οι ζημιές στη μέση τάση

Συγκεκριμένα τα σχολεία θα μείνουν και σήμερα κλειστά, ωστόσο τα μαθήματα θα γίνουν μέσω τηλεκπαίδευσης. Στις περιοχές που δεν έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα τα μαθήματα θα γίνουν κανονικά.

Κλειστοί θα παραμείνουν ακόμα όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων, μετά τις αποφάσεις δήμων και περιφερειών, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας τους από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Ενεργοποιείται η γραμμή 1110 για αιτήματα των πολιτών

Επίσης το Δημόσιο θα λειτουργήσει με τηλεργασία, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για εργασία εξ αποστάσεως και στον ιδιωτικό τομέα, όπου είναι δυνατόν. 

Τα δικαστήρια θα είναι κλειστά και οι Eισαγγελίες. 

Εμβολιασμοί: Δε θα πραγματοποιηθούν στον «Προμηθέα» και στο Παίδων Πεντέλης

Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι σήμερα δε θα πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένοι παιδικοί εμβολιασμοί στο mega εμβολιαστικό κέντρο Προμηθέας και στο Παίδων Πεντέλης.

Οικονόμου: Τι θα λειτουργήσει και πώς Πέμπτη και Παρασκευή σε Αττική-Κρήτη

Οι υπόλοιποι εμβολιασμοί παιδιών, καθώς και οι εμβολιασμοί ενηλίκων θα γίνουν κανονικά. Για όσους δεν προσέλθουν σε προγραμματισμένο ραντεβού, θα σταλεί σε κάθε περίπτωση SMS για νέο ραντεβού.

Τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα τις επόμενες μέρες συνιστά το Υπ. Εργασίας

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν από τις 10:00 – 18:00, όμως δεν επιτρέπονται οι υπηρεσίες διανομής (delivery), αλλά και οι ταχυδρομικές υπηρεσίες (courier).

Κακοκαιρία: Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Όσον αφορά στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ξεκίνησαν στις 06:00 τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Γιατί έκλεισε η Αττική οδός

Κάποιες λεωφορειακές γραμμές δε θα λειτουργήσουν από νωρίς το πρωί, ενώ άλλες θα λειτουργήσουν τμηματικά, ανάλογα με τις κατά τόπους οδικές συνθήκες, όπως συνέβη και την Τετάρτη.

Κακοκαιρία «Ελπίς»: Πώς πληρώνονται οι εργαζόμενοι που δουλεύουν τις αργίες

Ο ΟΑΣΑ δεν έχει διευκρινίσει ποιο πρόγραμμα δρομολογίων θα χρησιμοποιηθεί, ωστόσο σήμερα δεν θα είναι αργία για την Αττική.

Τα μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό - ΗΣΑΠ - Τραμ) αναμένεται να κινηθούν κανονικά, εκτός απροόπτου.

Πώς θα λειτουργήσουν οι τράπεζες

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών εξέδωσε ανακοίνωση για το πώς θα λειτουργήσουν τα τραπεζικά καταστήματα.

Αττική Οδός: Πώς να παραλάβουν τα οχήματα τους οι οδηγοί που εγκλωβίστηκαν

Σύμφωνα με αυτήν τα υποκαταστήματα των τραπεζών θα λειτουργήσουν από τις 10:00 - 14:00. Καλούνται επίσης οι πολίτες να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα τραπεζικά καταστήματα, όπως επίσης πριν από τη μετάβασή τους σε αυτά να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία με το συγκεκριμένο κατάστημα.

Ειδικότερα, η ΕΕΤ αναφέρει:

«Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα τραπεζικά καταστήματα σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κρήτη, και Νότιο Αιγαίο θα επαναλειτουργήσουν για το κοινό την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2022, αλλά με σημαντικούς περιορισμούς. Ειδικότερα, ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες σε καθένα κατάστημα, ενδέχεται αυτό να μη λειτουργεί ή να υπάρχει περιορισμένος αριθμός εργαζομένων ή να υπάρξουν αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας. Ως εκ τούτου συνιστάται οι συναλλασσόμενοι να περιορίσουν κατά το δυνατόν τις επισκέψεις τους στα καταστήματα όπως επίσης πριν τη μετάβασή τους σε αυτά να υπάρχει προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία, με το συγκεκριμένο κατάστημα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top