Τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα τις επόμενες μέρες συνιστά το Υπ. Εργασίας

Με εξαίρεση τους κλάδους που εξαιρέθηκαν από την αργία  

τηλεργασία laptop

Επιστροφή στις δουλειές στον ιδιωτικό τομέα με τηλεργασία από αύριο Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, είναι η σύσταση του Υπουργείου Εργασίας, λόγω των προβλημάτων που συνεχίζουν να υπάρχουν από την κακοκαιρία «Ελπίδα».  

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Με τηλεργασία αύριο η λειτουργία του Δημοσίου  

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε συγκεκριμένα:

Έκτακτη αργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα 

«Στο πλαίσιο των μέτρων για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και της ομαλής επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων στις περιοχές της χώρας που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κακοκαιρίας  «Ελπίς», το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοινώνει τα ακόλουθα:

1.Πέραν των κλάδων που λειτούργησαν κατά τις προηγούμενες ημέρες -και προφανώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν-, για όλους  τους υπόλοιπους κλάδους οι οποίοι  θα επαναλειτουργήσουν  από αύριο όπου είναι εφικτό και λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της εργασίας κατά περίπτωση,  συνιστάται η εφαρμογή της τηλεργασίας στις ιδιωτικές επιχειρήσεις στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και κατόπιν συμφωνίας μεταξύ εργοδότη και εργαζομένου.

2.Η σύσταση αυτή ισχύει κατά μείζονα λόγο για τις επιχειρήσεις εκείνες που  έκαναν εκτεταμένη χρήση της τηλεργασίας το προηγούμενο διάστημα. 

 3. Τέλος, όσον αφορά στα δικαιώματα των εργαζομένων και τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων στις περιοχές που επλήγησαν από την κακοκαιρία, τονίζεται ότι ισχύουν οι ανακοινώσεις  του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που εκδόθηκαν τις προηγούμενες ημέρες».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top