Καιρός: Έρχεται νέα «κατεβασιά» ψυχρών αέριων μαζών

Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου

χιονια

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείτεια τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και μέχρις τις πρόμεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτολγου, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην Κρήτη, όπου αναμένονται κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις, συνοδευόμενες κατά τόπους και από αστραπόβροντα, κυρίως πάνω από τα 200 και 300 μέτρα υψόμετρο.

Ο γνωστός μετεωρολόγος, στην ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Θα διατηρηθούν τα έντονα θερμοκρασιακά σκαμπανεβάσματα σε πολλές περιοχές της χώρας, τουλάχιστον μέχρι αρχές Φλεβάρη! Πιο σημαντική δείχνει η “κατεβασιά” ψυχρών αέριων μαζών γύρω στις 2 - 4 του Φλεβάρη.

Φίλες και φίλοι Καλή σας ημέρα

Λίγο προσοχή τις επόμενες ώρες στην Κρήτη και μέχρι περίπου τις προμεσημβρινές μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης καθώς εκεί αναμένονται κατά διαστήματα πυκνές χιονοπτώσεις συνοδευόμενες κατά τόπους και από αστραπόβροντα κυρίως πάνω από 200 με 300 μέτρα καθώς χαμηλότερα το κοκοσάλι (χιονοχάλαζο) δείχνει να επικρατεί περισσότερο!

Όσον αφορά στις περιοχές όπου είχαμε χιονοπτώσεις το τελευταίο εικοσιτετράωρο, μαζί με το σημερινό, θα χρειαστούμε σίγουρα ακόμα ένα εικοσιτετράωρο για να αρχίσει ο καιρός να γίνεται τόσο μαλακός ώστε να υποχωρήσουν σε μεγάλο βαθμό τα χιόνια και ο πάγος τουλάχιστον στις περιοχές με χαμηλό υψόμετρο της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας στις περισσότερες περιοχές της Αττικής.

Την Παρασκευή θα έχει βελτιωθεί εντελώς η κατάσταση καθώς τη συγκεκριμένη ημέρα προβλέπεται επικράτηση νοτιοδυτικών ανέμων που θα ανεβάσουν αρκετά τη θερμοκρασία και κατά τη διάρκεια των βραδινών νυχτερινών ωρών.

Όπως έγραψα και στον τίτλο και είπα και χθες στο αναλυτικό δελτίο καιρού της ΕΡΤ3 στις 4:45 το απόγευμα και στις 10:45 το βράδυ, το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα ξαναπέσει η θερμοκρασία (όχι ομως τόσο πολύ όσο τα τελευταία 24ωρα), όμως πιο σημαντική φαίνεται η ψυχρή εισβολή την επόμενη εβδομάδα και κυρίως μεταξύ δύο και τέσσερις Φλεβάρη για την οποία θα αναφερθώ και απόψε στα δελτία καιρού της ΕΡΤ3!».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top