Ξυλοδαρμός στον ΗΣΑΠ: Το θύμα περιγράφει στο star.gr τη στιγμή της επίθεσης

«Ήταν ρατσιστική επίθεση. Με χτύπησε χωρίς να υπάρξει κανένας διάλογος»

Όλα όσα είπε το θύμα της επίθεσης με τη βοήθεια μεταφραστή

Επίθεση δέχθηκε το περασμένο Σάββατο (22/01/2022) ένας επιβάτης εντός συρμού της Γραμμής 1 του Μετρό. Βίντεο διάρκειας 7 δευτερολέπτων, που ανέβηκε στο διαδίκτυο και μετρά ήδη περισσότερα από 291.000 views, δείχνει τον άνδρα λίγα λεπτά μετά την επίθεση να κάθεται αιμόφυρτος σε βαγόνι του ΗΣΑΠ, προσπαθώντας να σταματήσει την αιμορραγία από το πρόσωπό του, ενώ στο δάπεδο υπάρχουν μεγάλες κηλίδες αίματος.

Επιβάτιδα, η οποία ακούγεται να μιλάει στο συγκεκριμένο βίντεο, αναφέρει ότι ο δράστης χτύπησε το θύμα, «χωρίς λόγο... γιατί τον πείραξε πώς κοιτάζει».

Το θύμα της επίθεσης είναι ένας 27χρονος από το Μπανγκλαντές ο οποίος εργάζεται ως καθαριστής. Μιλώντας στο star.gr περιέγραψε με τη βοήθεια μεταφραστή, πώς έγινε το περιστατικό.

Το θύμα της επίθεσης στον ΗΣΑΠ

Το θύμα της επίθεσης σε βαγόνι του ΗΣΑΠ, είναι ένας 27χρονος άνδρας από το Μπανγκλαντές, ο οποίος επέστρεφε σπίτι του από την εργασία του

«Δεν είχε προηγηθεί κάτι. Περίμενα το μετρό για να επιστρέψω στο σπίτι από τη δουλειά μου. Η ώρα ήταν 13:30. Μπήκα στο βαγόνι από την αριστερή πλευρά και ο άλλος (ο θήτης) μπήκε από τη δεξιά και χωρίς να υπάρξει κανένας διάλογος με χτύπησε στη μύτη με πολύ δύναμη.

Έπεσα κάτω και άρχισα να αιμορραγώ. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι μέσα στο βαγόνι. Στην επόμενη στάση, όταν έφτασε ο συρμός στο Μοσχάτο κάποιος πρέπει να κάλεσε την αστυνομία και ο συρμός έμεινε στον σταθμό για περίπου 10 με 15 λεπτά. Ήρθε ο ελεγκτής Ασφαλείας την ίδια ώρα με την αστυνομία και έπιασαν τον θήτη», είπε. 

Ξυλοδαρμός μετρό: Ο ειδικός φρουρός ζητά να διερευνηθούν άλλα δύο άτομα

Αναφερόμενος στην αντίδραση των υπόλοιπων επιβατών που είδαν το περιστατικό, ο ίδιος σημείωσε ότι ήταν εκνευρισμένοι και πολύ αναστατωμένοι. 

«Κάποιος προσπάθησε να με βοηθήσει, να σταματήσω την αιμορραγία δίνοντάς μου ένα μαντιλάκι, ενώ κάποιος άλλος, (όπως ακούγεται στο βίντεο), φώναξε και έβρισε τον θήτη κατηγορώντας τον για ρατσισμό». 

Ο ίδιος πιστεύει ότι έπεσε θύμα ρατσιστικής επίθεσης.

Μαντιλάκια με αίμα, μετά την επίθεση στο βαγόνι του ΗΣΑΠ, στον 27χρονο άνδρα από το Μπαγκλαντές

Στο θύμα παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοσχάτο, ενώ στη συνέχεια, όπως είπε στο star.gr μεταφέρθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής

Η ανακοίνωση της ΣΤΑ.ΣΥ

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΣΤΑ.ΣΥ,  άμεση ήταν η αντίδραση του εμπλεκόμενου στο εν λόγω συμβάν, προσωπικού της.

«Με παρέμβαση του Ελεγκτή Ασφαλείας, καθώς και του Υπεύθυνου Σταθμού στο Μοσχάτο, ενημερώθηκε η ΕΛ.ΑΣ και ομάδα ΔΙΑΣ που κατέφθασε στο σταθμό, προχώρησε στη σύλληψη άνδρα, εμπλεκόμενου στο εν λόγω περιστατικό. Η ασφάλεια των επιβατών αποτελεί πρωταρχική μέριμνα της εταιρείας μας και ως εκ τούτου η ΣΤΑ.ΣΥ προτίθεται να κινηθεί νομικά εναντίον του φερόμενου ως δράστη», σημειώνει σε σχετικό Δελτίο Τύπου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top