Άγιο Όρος: Πάνω από 40 οι νεκροί από κορωνοϊό

Εμφύλιος ανάμεσα σε εμβολιασμένους και αρνητές μοναχούς

Άγιο Όρος

Συνεχίζεται με ραγδαίους ρυθμούς η εξάπλωση του κορωνοϊού στο Άγιο Όρος με 1.000 από τους συνολικά 1.800 διανέμοντες να έχουν νοσήσει τουλάχιστον μια φορά την ώρα που καταγγελίες από αγιορείτη μοναχό σε βάρος ιερομονάχων που προέτρεπαν πιστούς να μην κάνουν το εμβόλιο, προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. 

Κορωνοϊός - Άγιο Όρος: Προκαταρκτική Για Αρνητές Μοναχούς - Video

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», οι 500 από τους νοσούντες είναι εμβολιασμένοι, ενώ αυτήν την εβδομάδα στο Κέντρο Υγείας χορηγήθηκαν 150 αναμνηστικές δόσεις. 

Ξεπέρασαν τους 40 οι νεκροί στο Άγιο Όρος

Ο ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου, αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, εκτιμά ότι ο κορωνοϊός έχει ήδη κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 40 μοναχούς με τους δυο τελευταίους θανάτους να καταγράφονται μόλις χθες. 

«Έχουν φύγει πολύτιμοι άνθρωποι που είχαν πολλά ακόμα να προσφέρουν», ανέφερε αρχικά στα «ΝΕΑ» και στη συνέχεια πρόσθεσε «Ταυτόχρονα νοσούν αρκετοί πατέρες, ενώ «άλλοι είναι διασωληνωμένοι. Πονάει η καρδιά μας». 

Ενώ απάντησε και σε σχετική ερώτηση για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων για την πανδημία από τους ιερωμένους, αλλά και την πρόσφατη παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι το πρόβλημα επιμένει τόσο εντός, όσο και εκτός του Περιβολιού της Παναγίας.

Το κλίμα που επικρατεί στην Αθωνική Πολιτεία είναι εντεταμένο, καθώς έχει ξεσπάσει εμφύλιος ανάμεσα σε εμβολιασμένους και αρνητές του εμβολίου μοναχούς.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top