Δίκη Παντελίδη: «Στη θέση του συνοδηγού υπάρχει DNA μόνο του Παντελή»

Οι αποζημιώσεις που ζητούν η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου

Ξεκίνησε η δίκη για τις αποζημιώσεις μετά το τροχαίο που στοίχισε τη ζωή του Παντελή Παντελίδη -Βίντεο από την εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα

Περίπου έναν μήνα πριν συμπληρωθούν έξι χρόνια από το φοβερό τροχαίο που «στοίχισε» τη ζωή στον τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη και τον σοβαρό τραυματισμό της Μίνας Αρναούτη και της Φρόσως Κυριάκου, εκδικάζονται το πρωί της Πέμπτης οι αγωγές για τις αποζημιώσεις. 

Τροχαίο Παντελίδη: Ξεκινούν οι εκδικάσεις των αγωγών για τις αποζημιώσεις

Στο δικαστήριο δεν εμφανίστηκαν ούτε τα δύο κορίτσια που ήταν μαζί με τον τραγουδιστή στο αυτοκίνητο ούτε και η μητέρα του Παντελίδη. Ωστόσο, παρέστη ο αδερφός του τραγουδιστή, Τριαντάφυλλος Παντελίδης.

Η αποζημίωση που ζητά η Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριάκου 

Με την αγωγή της προς την εταιρεία που ασφάλιζε το αυτοκίνητο του Παντελή Παντελίδη, η Μίνα Αρναούτη ζητά 1.164.137 ευρώ ως ηθική και οικονομική αποζημίωση. Όπως εξηγείται λεπτομερώς στην αγωγή, αξιώνει 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη, 500.000 ευρώ για οικονομική αποζημίωση, 73.500 ευρώ για εισοδήματα που θα είχε τα επόμενα 20 χρόνια, αν δεν είχε τραυματιστεί, 60.950 ευρώ για πλαστικές επεμβάσεις επανορθωτικής αποκατάστασης, ενώ το υπόλοιπο ποσό αφορά νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα.

Ο δικηγόρος της Ιωάννης Κωλέττης αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εντολέας του, σωματικά και ψυχικά, μετά το συμβάν: «Η Μίνα Αρναούτη ζητά αποζημίωση για το ατύχημα που έχει υποστεί, έχει 189 μέρες νοσηλείας, έχει κάνει 16 χειρουργεία, έχει ψυχολογικές και σωματικές βλάβες, έχει καταστραφεί η ζωή της εδώ και 5,5 χρόνια, δεν μπορεί να βρει ούτε δουλειά. Όλα αυτά θα εκδικαστούν στο αστικό δικαστήριο, και όλα αυτά συνοδεύονται από τρεις μεγάλους φακέλους, με 3.000 έγγραφα, τα οποία αποτυπώνουν την ιατρική κατάστασή της, εδώ και 5,5 χρόνια».

Όσα δήλωσε ο δικηγόρος της Μίνας Αρναούτη Ιωάννης Κωλέττης

Η Φρόσω Κυριακού ζητά 94.630 ευρώ, από τα οποία τα 80.000 αφορούν την ηθική βλάβη και το υπόλοιπο ποσό είναι για νοσήλια, αποκλειστικές νοσοκόμες και άλλα. 

Μίνα Αρναούτη - Φρόσω Κυριακού

Μίνα Αρναούτη - Φρόσω Κυριακού

«Δεν οδηγούσε ο Παντελίδης», ισχυρίζεται η οικογένειά του 

Από την πλευρά της, η οικογένεια Παντελίδη επιμένει μέχρι σήμερα ότι οδηγός του μοιραίου τζιπ δεν ήταν ο δημοφιλής τραγουδιστής, αλλά η Φρόσω Κυριακού, ενώ κατέθεσε αγωγή κατά της κοπέλας, με την οποία ζητά 600.000 ευρώ.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Παντελίδη Απόστολος Λύτρας σε δήλωσή του έξω από το δικαστήριο επανέλαβε ότι υπάρχουν στοιχεία ότι ο Παντελής Παντελίδης δεν ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου εκείνο το βράδυ«Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει μόνο DNA του Παντελίδη στη θέση του συνοδηγού και όχι του ίδιου του συνοδηγού; Υπάρχει μάρτυρας που αναφέρει ότι ο ίδιος τον έβαλε στη θέση του συνοδηγού», επεσήμανε.

Όσα δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του Παντελή Παντελίδη, Απόστολος Λύτρας

Το μοιραίο τροχαίο του Παντελή Παντελίδη 

Ήταν πρωί της 18ης Φεβρουαρίου 2016, όταν ο Παντελής Παντελίδης άφησε την τελευταία του πνοή σε τροχαίο δυστύχημα σε ανισόπεδο κόμβο στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης με την συνδετήρια οδό του Πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού και της συνοικίας του Ελληνικού.

Το αυτοκίνητο του τραγουδιστή στο οποίο επέβαιναν και οι Μίνα Αρναούτη και η Φρόσω Κυριακού «έφυγε από την πορεία του», προσκρούοντας στις προστατευτικές μπάρες. Αφού οι τεχνικοί της τροχαίας τον απεγκλώβισαν από το όχημα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα της Νέας Ιωνίας. Η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και τελικά κηδεύτηκε στο κοιμητήριο Μεταμόρφωσης. 

Έναν μήνα μετά το τροχαίο, οι τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν πως ο τραγουδιστής ήταν υπό την επήρεια μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν να κάνει λόγο για 2,72 mg αλκοόλ στο αίμα του.

Τον Οκτώβριο του 2017 το εισαγγελικό πόρισμα έδειξε ότι ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου και η υπόθεση του δυστυχήματος μπήκε στο αρχείο. 

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top