Καιρός: Στον «πάγο» όλη η χώρα - Έρχονται χιόνια στην Αττική

Πολικές θερμοκρασίες και παγετό φέρνει η κακοκαιρία «Ελπίδα»

Η πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά. Πότε θα χιονίσει στην Αττική - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και στις παραθαλάσσιες περιοχές της χώρας αναμένεται να φέρει ο πολικός αεροχείμαρρος που καταφτάνει στη χώρα μας τις επόμενες ώρες. 

Καιρός - Πρόβλεψη Θ. Κολυδά: Χιόνια στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο

Το έντονο αυτό καιρικό φαινόμενο έχει προκαλέσει, μάλιστα, μεγάλη εντύπωση στους μετεωρολόγους. Ο Σάκης Αρναούτογλου να αναφέρει πως εδώ και πολλά χρόνια έχει να δει κάτι αντίστοιχο: «Πολλά χρόνια είχα να δω μια τέτοια χιονοεξέλιξη από τα προγνωστικά μοντέλα, πραγματικά!», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook και προσθέτει ότι ο χιονιάς «φαίνεται να έχει μια προτίμηση στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά».

Καιρός: Ψυχρή εισβολή με χιόνια στην Αθήνα – Στους -20℃ ο υδράργυρος

Δείτε καθημερινά την πρόγνωση του καιρού από το Star, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

«Το χρώμα το λευκό, που υποδηλώνει μεγάλη πιθανότητα για χιονόπτωση, πιάνει όπως βλέπετε τα περισσότερα νησιά του Αιγαίου μέχρι και τη θάλασσα αλλά και τις περισσότερες περιοχές της Κρήτης και τα βόρεια Δωδεκάνησα με πολύ χαμηλό υψόμετρο», προσθέτει o μετεωρολόγος στην ανάρτησή του στο Facebook.

Μπαίνει στον «πάγο» όλη η χώρα 

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, από την Παρασκευή το απόγευμα θα ξεκινήσει μια ισχυρή ψυχρή εισβολή από τη βόρεια Ελλάδα, που θα δώσει χιόνια στα δυτικά και στα βόρεια.

Μέσα στο Σάββατο θα επηρεάσει κυρίως περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, στην οποία συμπεριλαμβάνονται και η Αττική και η Εύβοια, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων.

Πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς – Πιθανό χιόνια στην Αττική από το Σάββατο

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, το πρώτο κύμα ψύχους έρχεται με βορειοδυτικό άνεμο από τα βόρεια τμήματα της Σκανδιναβίας στην περιοχή μας. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να πέσει η θερμοκρασία κατά 8 με 10 βαθμούς, κάτι το οποίο θα φανεί από την Κυριακή και μετά.

Το δεύτερο κύμα ψύχους έρχεται από τα βορειοανατολικά και συγκεκριμένα από τη Ρωσία. Αυτό θα είναι και το πιο ισχυρό κύμα ψύχους, το οποίο θα ρίξει πολύ περισσότερο τη θερμοκρασία, κάτι που θα φέρει χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές.

Τα περισσότερα χιόνια θα τα δούμε κυρίως από την Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη. Στην Αθήνα τα χιόνια ενδέχεται να ξεκινήσουν ακόμα και από το Σάββατο.

καιρός

Η πρόγνωση του καιρού την Πέμπτη 20/1

Για σήμερα Πέμπτη, προβλέπεται άνοδος της θερμοκρασίας στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, τοπικές βροχές στα πεδινά και ημιορεινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και νότιας χώρας. Στην υπόλοιπη χώρα, αίθριος γενικά καιρός με παροδικές νεφώσεις. Άνεμοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο. Παγετός τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη Δυτική Στερεά, στα δυτικότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, στη Δυτική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται τοπικές βροχές.

Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Ηπείρου πάνω από τα 1100 μέτρα, της Δυτικής Στερεάς, της Δυτικής Πελοποννήσου και στα δυτικότερα τμήματα της Ανατολικής Στερεάς πάνω από τα 1400 μέτρα. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

  • στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 9 βαθμούς
  • στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -10 έως 11
  • στην Ήπειρο από -8 έως 12 βαθμούς
  • στη Θεσσαλία από -6 έως 13
  • στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -4 έως 15
  • στα νησιά του Ιονίου από 1 έως 12 βαθμούς
  • στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από -2 έως 12 βαθμούς
  • στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από -2 έως 14 βαθμούς Κελσίου

Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο και έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς από διάφορες διευθύνσεις. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top