Κορωνοϊός: Παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα - Ανακοίνωση του υπ. Υγείας

Καμία αλλαγή στην εστίαση προς το παρόν

Παράταση των μέτρων αναμένεται μετά την αύξηση των ημερήσιων θανάτων και νοσηλειών την τελευταία εβδομάδα/ Μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων Star 

Νέα παράταση των μέτρων για μία εβδομάδα εισηγήθηκε σήμερα η Επιτροπή των ειδικών. Τα μέτρα για τον κορωνοϊό που ξεκίνησαν από 30/12/21 θα παραταθούν μέχρι και τις 31/1/22, καθώς η απόφαση έγινε δεκτή από το Υπουργείο Υγείας. 

«Σήμερα, Τετάρτη 19/1, συνεδρίασε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να εξετάσει τα νεότερα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας. Αποφασίστηκε ομόφωνα τα μέτρα που ισχύουν, να παραταθούν για μια εβδομάδα» αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. 

Κορωνοϊός: Συνεδριάζει η Επιτροπή εν μέσω αύξησης νοσηλειών και νεκρών

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την αύξηση που παρατηρείται την τελευταία εβδομάδα σε νοσηλείες και θανάτους. Οι ειδικοί τονίζουν πως η αποκλιμάκωση του κύματος της μετάλλαξης Όμικρον, μπορεί να κάνει έως και τρεις εβδομάδες για να αποτυπωθεί στα νοσοκομεία. 

Ποια είναι τα μέτρα που παρατείνονται   

Τα μέτρα που ισχύουν και παρατείνεται η ισχύς τους είναι: 

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95), ή διπλής από τους εργαζόμενους στην εστίαση, τα ΜΜΜ, σούπερ μάρκετ και όπου υπάρχει συνωστισμός
  • Τίθεται ωράριο στη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης έως τις 12.00 τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, απογορεύεται σε όλα τα καταστήματα η μουσική. 
  • Δε θα υπάρχουν όρθιοι, αλλά μετρικές αποστάσεις στα τραπεζοκαθίσματα και 6 άτομα ανά τραπέζι.
  • Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με ανώτατο όριο θεατών τα 1.000 άτομα.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια
  • Η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα εφαρμοστεί έως και 50% ενώ θα ισχύσει και το κυλιόμενο ωράριο
  • Απαγόρευση όλων των πάρτι, δημοσίων και ιδιωτικών, έτσι ώστε να αποφευχθεί η μεταφορά της βραδινής διασκέδασης σε άλλους χώρους.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top