Μείωση στα κρούσματα μαθητών: 10.414 λιγότεροι οι θετικοί σε κορωνοϊό 

Κεραμέως: 2.500 προσλήψεις εκπαιδευτικών επιπλέον για κάλυψη των αναγκών 

Κατά την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων εντοπίστηκαν 10.414 λιγότεροι μαθητές ηλικίας 4-18 ετών θετικοί στον κορωνοϊό, απ’ ότι την τελευταία εβδομάδα των διακοπών των Χριστουγέννων (από 43.608 θετικά κρούσματα μαθητών μείωση σε 33.194)  σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Self test: Τι αλλάζει από τη Δευτέρα για τους μαθητές στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας επισημαίνει ότι αυτό μάλιστα συνέβη παρά το γεγονός ότι τα τεστ σε αυτή την ηλικιακή ομάδα αυξήθηκαν ραγδαία την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων. 

Για την κάλυψη των αναγκών εκπαιδευτικών στα σχολεία εξ αιτίας του κορωνοϊού (με το σύνολο των προσλήψεων της τελευταίας εβδομάδας να υπερβαίνει τις 4.000), σήμερα, Δευτέρα 17/1, η Υπουργός Νίκη Κεραμέως υπέγραψε απόφαση πρόσληψης 2.500 ακόμη εκπαιδευτικών.  

Υπουργείο Παιδείας: Έκτακτες προσλήψεις για τα κενά λόγω Covid - 19 

Όπως επίσης επισημαίνει το Υπουργείο Παιδείας  μόνο δύο τμήματα σχολείων παραμένουν κλειστά εξαιτίας αριθμού κρουσμάτων μαθητών,  μεταξύ των περισσότερων από 80.000 σε όλη τη χώρα.

«Τα παιδιά μας επέστρεψαν στο σχολείο με ασφάλεια, τηρώντας τα μέτρα, και πέραν του αυτονόητου μαθησιακού και ψυχοσυναισθηματικού οφέλους, τα στοιχεία δείχνουν και υγειονομικό κέρδος για την εκπαιδευτική κοινότητα και το σύνολο της κοινωνίας» διαμηνύει η Υπουργός Παιδείας.   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top