Υπουργείο Παιδείας: Έκτακτες προσλήψεις για τα κενά λόγω Covid - 19 

Πώς αποφεύχθηκαν με το τέστινγκ  155.000 κρούσματα στα σχολεία 

Σε έκτακτες προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών που βρέθηκαν θετικοί, προχωρά το υπουργείο Παιδείας, ενώ ήδη ενεργοποιήθηκε η τηλεκπαίδευση για δεκάδες τμήματα. 

Σχολεία: Με αυστηρά μέτρα η επιστροφή – Τι αλλάζει με τα self tests

Όπως τόνισε ο Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, το άνοιγμα των σχολείων και το αυξημένο τέστινγκ, λειτουργεί και ως δίχτυ προστασίας για την διασπορά του ιού.

Όσον αφορά τις προσλήψεις, μετά από διαδοχικές έκτακτες συσκέψεις  το πρωί στο Μαξίμου και το απόγευμα στο Υπουργείο Παιδείας,  αποφασίσθηκε να  γίνουν 4.784  έκτακτες προσλήψεις, από τις οποίες  3.576  με τρίμηνες συμβάσεις. Θα προσληφθούν επίσης 1.208 αναπληρωτές εκπαιδευτικοί για να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικών που είτε βρέθηκαν θετικοί σε self test είτε είναι σε καραντίνα ή νοσούσαν πριν το άνοιγμα των σχολείων.

Ανοίγουν τα σχολεία με τρεις αλλαγές - Πότε θα γίνεται τηλεκπαίδευση

Προτεραιότητα στην κάλυψη των κενών έχει η Γ΄ Λυκείου, ενώ θα υπάρχει αναδιάταξη δυνάμεων και αναμόρφωση ωραρίων. 

Ήδη ενεργοποιήθηκε η τηλεκπαίδευση για 50 περίπου τμήματα με αυξημένο αριθμό κρουσμάτων.

Το  άνοιγμα των σχολείων  πάντως είναι ένα crash test για το πλήρες άνοιγμα της κοινωνίας με αυξημένο τεστινγκ, ένα αισιόδοξο εγχείρημα δηλαδή, με δεδομένες τις δυσκολίες με τις οποίες παλεύει το Υπουργείο Παιδείας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ρώσικη ρουλέτα με ανοσία αγέλης το άνοιγμα των σχολείων    

Χθες και σήμερα έχουμε τη μεγαλύτερη  επιχείρηση ταυτόχρονου ελέγχου πληθυσμού  για Covid-19 σε 1,6 εκατομμύρια μαθητές και εκπαιδευτικούς, με δύο τεστ μέσα σε 24 ώρες.

Η διαδικασία είχε σημαντικό υγειονομικό αποτέλεσμα, καθώς αν τα πρώτα 15.500 κρούσματα  αν δεν είχαν εντοπιστεί, θα μπορούσαν – λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον, να οδηγήσουν σε 155.000 επιπλέον κρούσματα, που τώρα αποφεύχθηκαν!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top