Κακοκαιρία Διομήδης: Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες στην Αττική

Χιόνια στα βόρεια προάστια της Αθήνας και τη Θεσσαλονίκη

Βροχές, κρύο αλλά και χιόνια έφερε η κακοκαιρία «Διομήδης», η οποία θα συνεχίσει την επέλασή της στη χώρα έως το βράδυ της Τετάρτης.

Καιρός: Ο «Διομήδης» φέρνει κρύο και χιόνια ακόμα και στην Αττική

Κακοκαιρία Διομήδης: Πού έχει χιονίσει μέχρι τώρα

Ήδη κατά τη διάκρκεια της νύχτας είχε πυκνή χιονόπτωση στη Φλώρινα, τη Μηλιά Μετσόβου, την Ελάτη Τρικάλων, το Σέλι Ημαθίας και τη Φυλακτή Καρδίτσας.

Το έχει στρώσει στη Φλώρινα και τη Μηλιά Μετσόβου- πηγή ΣΚΑΪ

Το έχει στρώσει στη Φλώρινα και τη Μηλιά Μετσόβου- πηγή ΣΚΑΪ

Πυκνό χιόνι έριχνε σήμερα το πρωί και στο Καρπενήσι και συγκεκριμένα στο χωριό Μυρίκη Ευρυτανίας, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 50 εκατ. μέχρι το πρωί της Τετάρτης. 

Πυκνή χιονόπτωση στο χωριό Μυρίκη Ευρυτανίας - βίντεο από Αnt1

Πυκνή χιονόπτωση στο χωριό Μυρίκη Ευρυτανίας - βίντεο από Αnt1

Κακοκαιρία Διομήδης: Πού αναμένονται χιόνια τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με τα προγνωστικά του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καθώς ψυχρότερες αέρες μάζες θα κινηθούν προς τη χώρα μας, η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση σήμερα μετά το μεσημέρι. Ως αποτέλεσμα, οι χιονοπτώσεις που εκδηλώνονται στα ορεινά και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο θα επεκταθούν προοδευτικά σε ηπειρωτικές περιοχές χαμηλού υψομέτρου, στην πεδινή Θράκη, καθώς σε ημιορεινά νησιωτικά τμήματα των Σποράδων και του Βόρειου Αιγαίου.

Στον προγνωστικό χάρτη του meteo.gr αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των χιονοπτώσεων (μωβ αποχρώσεις) τις πρώρες ώρες της Τετάρτης 12/01

Στον προγνωστικό χάρτη του meteo.gr αποτυπώνεται η γεωγραφική κατανομή των χιονοπτώσεων (μωβ αποχρώσεις) τις πρώρες ώρες της Τετάρτης 12/01

Στη Θεσσαλονίκη από το βράδυ της Τρίτης αναμένονται χιονοπτώσεις στα ημιορεινά, οι οποίες τη νύχτα προς Τετάρτη θα επεκταθούν σε χαμηλότερα υψόμετρα και είναι αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν παροδικές, ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις, και μέσα στην πόλη.

Στον νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, μετά το μεσημέρι αναμένονται βροχές και παροδικές καταιγίδες αλλά και χιόνια στα ορεινά, τα οποία από το βράδυ θα επεκταθούν σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βορειοδυτικά και τη νύχτα στα βόρεια.

Tέλος, σύμφωνα με την ΕΜΥ,  την Πέμπτη 13/1 και την Παρασκευή 14/1 τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειώνεται ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλάδα.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, ανακοινώνεται ότι η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στα κάτωθι σημεία του Νομού Ευρυτανίας:

  • Εθνική Οδό Λαμίας - Καρπενησίου, από την 64η χ/θ έως 66η χ/θ
  • Παλαιά Εθνική Οδό Λαμίας – Καρπενησίου, από την 65η χ/θ έως 67η χ/θ
  • Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Χιονοδρομικού Κέντρου Καρπενησίου, από την 1η χ/θ έως 15η χ/θ
  • Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Φουρνά- Καρδίτσας, από 12η χ/θ θέση «Βράχος», μέχρι τα όρια με το Νομό Καρδίτσας, θέση «Ζαχαράκι»
  • Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Κρικέλλου – Δομνίστας, από την 6η χ/θ έως 42η χ/θ
  • Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού - Αγρινίου, από την 35η χ/θ θέση «Αραποκέφαλα» έως 45η χ/θ
  • Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Φιδακίων – Σελλά, από την 3η χ/θ έως 25η χ/θ
  • Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου- Στενώματος, από την 2η χ/θ έως 15η χ/θ

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top