Σχολεία: Καταλήψεις με το άνοιγμά τους και κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων

Τι ζητούν οι μαθητές - Έκτακτες προσλήψεις για τα κενά των εκπαιδευτικών

Mαθητές του 1ου ΓΕΛ Πετρούπολης μιλούν στον ΟΡΕΝ για την κατάληψη και τα αιτήματά τους

Αντιδράσεις και καταλήψεις έφερε το άνοιγμα των σχολείων παρά τη μεταδοτικότητα της Όμικρον, με ορισμένους μαθητές να διαμαρτύρονται για ελλιπή μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό. 

Σχολεία: 9.700 επιπλέον θετικά self test ανιχνεύθηκαν σήμερα

Από τα self- test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ήδη ανιχνεύθηκαν 15.547 κρούσματα χθες κι άλλα 9.688 σήμερα. Ωστόσο, κάποιοι μαθητές θεωρούν ότι τα διαγνωστικά τεστ δεν είναι αρκετά για να τους προστατεύσουν από τη διασπορά του ιού. 

Αντιδράσεις για το άνοιγμα των σχολείων: Καταλήψεις και διαμαρτυρίες

Όπως για παράδειγμα, οι μαθητές του 1ου ΓΕΛ Πετρούπολης, οι οποίοι ζητούν την αποσυμφόρηση των τάξεων, συχνότερα διαγνωστικά τεστ, επιπλέον προσωπικό για την καθαριότητα και την απολύμανση, καθώς και τη χορήγηση δωρεάν μασκών. Το εν λόγω λύκειο τελεί υπό κατάληψη για δεύτερη μέρα, ενώ υπό κατάληψη είναι συνολικά έξι σχολεία στην Πετρούπολη.

Οι μαθητές προειδοποιούν δε, ότι σκοπεύουν να κρατήσουν για καιρό τις καταλήψεις για να αποφύγουν όσο το δυνατόν περισσότερα κρούσματα. 

Σχολεία: Κλειστά τμήματα λόγω κρουσμάτων

Οι αυξημένοι διαγνωστικοί έλεγχοι και η ανίχνευση όλο και περισσότερων κρουσμάτων οδηγεί και στο κλείσιμο ορισμένων τμημάτων. 

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τα κλειστά τμήματα σε δημοτικό του Μοσχάτου

Το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για τα κλειστά τμήματα σε δημοτικό του Μοσχάτου

Ενδεικτικά στο 1ο δημοτικό σχολείο Μοσχάτου, μία τάξη της Α’ δημοτικού δεν πήγε καθόλου για μάθημα σήμερα λόγω κρούσματος σε εκπαιδευτικό, ενώ ακόμη μία τάξη της Ε’ δημοτικού δεν κάνει μάθημα σήμερα λόγω απουσίας εκπαιδευτικού που δεν έχει διευκρινιστεί αν είναι κρούσμα.

Προβλήματα υπάρχουν και σε σχολεία της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Αnt1, στο 11ο δημοτικό σχολείο Καλαμαριάς υπάρχουν τέσσερα θετικά κρούσματα σε μαθητές και δύο σε εκπαιδευτικούς, ενώ οκτώ παιδιά βρίσκονται σε καραντίνα γιατί έχουν νοσήσει οι γονείς τους.

Το ρεπορτάζ του Αnt1 για τα κρούσματα και τις απουσίες σε δημοτικό σχολείο της Καλαμαριάς

Το ρεπορτάζ του Αnt1 για τα κρούσματα και τις απουσίες σε δημοτικό σχολείο της Καλαμαριάς

Υπάρχει όμως κι ένα ποσοστό μαθητών, το οποίο απουσιάζει από τα μαθήματα γιατί οι γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Περίπου 30 παιδιά απουσιάζουν γι΄ αυτό τον λόγο από το συγκεκριμένο σχολείο.

Σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, ήδη δύο τμήματα έκλεισαν καθώς νόσησε το 50%+1 της τάξης. 

Υπουργείο Παιδείας: Έκτακτες προσλήψεις για τα κενά λόγω Covid - 19 

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star χθες, το υπουργείο Παιδείας προχωρά σε έκτακτες προσλήψεις για να καλυφθούν τα κενά των εκπαιδευτικών που βρέθηκαν θετικοί, ενώ ήδη ενεργοποιήθηκε η τηλεκπαίδευση για δεκάδες τμήματα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top