ΟΛΜΕ: Δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα με το άνοιγμα των σχολείων

Θα κάνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας

Ρεπορτάζ από δελτίο ειδήσεων του Star σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων (2/1/22)

Με δίωρη στάση εργασίας ανοίγουν τα σχολεία την Δευτέρα 10 Ιανουαρίου από τις 12:00 μέχρι τις 14:00, προκειμένου να συμμετάσχουν στις 13:30 σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Οικονόμου: Οι 4 βασικοί λόγοι για τους οποίους ανοίγουν τα σχολεία   

Αυτό ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, η οποία καταγγέλλει την υπουργό παιδείας Νίκη Κεραμέως για «περιφρόνηση», τονίζοντας μεταξύ άλλων, «Είναι προφανές ότι θέλει αποκλειστικά για επικοινωνιακούς λόγους να χρησιμοποιήσει την Ομοσπονδία για να δείξει στην κοινή γνώμη το ενδιαφέρον της για τα σχολεία». 

Η ΟΛΜΕ επίσης αναφέρει ότι είχε ζητήσει συνάντηση μαζί με την υπουργό από τις 16 Δεκεμβρίου, χωρίς ωστόσο η ίδια να τους απαντήσει καν, ενώ τους δέχτηκε μετά την ανακοίνωση των μέτρων για επικοινωνιακούς λόγους.

Και προσθέτει:

«Καμία θετική ανταπόκριση δεν υπήρξε στα προβλήματα και στα επιστημονικώς τεκμηριωμένα αιτήματα και τις προτάσεις που έθεσε η ΟΛΜΕ ούτε καν δόθηκε μια λύση για την προστασία των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες σε αντίθεση με ότι ισχύει στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top