Αρκετά διαφορετικός θα είναι ο επίσημος εορτασμός των Θεοφανείων φέτος στον Πειραιά. Αύριο το πρωί θα γίνει στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η Ακολουθία του Αγιασμού.
Φώτα: Βουτιά για τον Σταυρό με test - Ραντεβού για τη Θεία Λειτουργία
Εντός του ναού θα παραβρεθούν 100-150 άτομα συνολικά μαζί με τους επισήμους, καθώς πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας.
Να σημειωθεί ότι τους ελέγχους για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, νόσησης, ή rapid test θα τους κάνουν οι επίτροποι και εθελοντές του ναού κατά την είσοδο των πιστών.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ο αγιασμός των υδάτωn στο Λιμάνι, όπου σε ειδική εξέδρα θα βρεθεί ο μητροπολίτης Πειραιά και οι επίσημοι, ενώ περιμετρικά αυτής, ο αριθμός των ατόμων δε θα υπερβαίνει τα 60 άτομα και θα τηρούνται αποστάσεις.
Κάθε χρόνο πέφτουν για τον σταυρό βατραχάνθρωποι με στολές, ένα έθιμο που και φέτος αναμένεται να τηρηθεί.
Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.