Φώτα: Βουτιά για τον Σταυρό με test - Ραντεβού για τη Θεία Λειτουργία

Τα μέτρα που ισχύουν για τον εορτασμό των Θεοφανείων στους ναούς

Διαφορετικός σε σχέση με άλλες χρονιές θα είναι ο εορτασμός των Θεοφανείων αύριο, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει έξαρση της πανδημίας, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον. Οι πιστοί και οι ιερείς θα πρέπει να ακολουθήσουν τα μέτρα της Πολιτείας, ωστόσο πολλές ενορίες έχουν θέσει επιπλέον μέτρα για την ασφάλεια όλων. 

Μητσοτάκης: Στη Λήμνο ανήμερα των Θεοφανείων

Σύρος: Με μοριακό ή rapid test θα βουτήξουν οι πιστοί για τον Σταυρό

Στη Σύρο, οι πιστοί που θα βουτήξουν στο λιμάνι για τον Σταυρό, με απόφαση του Λιμεναρχείου, θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή και να έχουν κάνει μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test εντός 24 ωρών. Όποιος δεν πληροί τις προϋποθέσεις δε θα έχει δικαίωμα συμμετοχής . 

«Η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων θα γίνει με βάση τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα. Το Λιμεναρχείο αποφάσισε να ζητήσει να γίνουν τεστ στους πολίτες που θα βουτήξουν για τον Σταυρό και οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για τον έλεγχο», ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Σύρου.

Ιωάννινα: Με ραντεβού στη Θεία λειτουργεία οι πιστοί

Στα Ιωάννινα, λόγω των μέτρων της πανδημίας ο παραδοσιακός εορτασμός των υδάτων στη λίμνη και τα ποτάμια με απόφαση του Μητροπολίτη δεν πρόκειται να γίνουν αύριο, Πέμπτη. Ωστόσο, στις εκκλησίες προκειμένου να εκκλησιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πιστοί θα γίνουν δύο Θείες Λειτουργίες και δύο Μεγάλοι Αγιασμοί. 

Μάλιστα, οι πιστοί θα πρέπει να τηλεφωνούν στους ναούς για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους στη λειτουργία ώστε να μην δημιουργηθεί συνωστισμός. 

«Όλες οι ενορίες και όλες οι εκκλησίες της πόλης έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. Έχουν ετοιμάσει μπουκαλάκια με αγιασμό για όλους τους ανθρώπους, τα οποία θα είναι σε πανεράκια. Δε θα πάμε στη λίμνη ,δεν πρέπει να πάμε στη λίμνη για να προστατεύσουμε τους αδελφούς μας και τους εαυτούς μας», δήλωσε ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, Μάξιμος.

Oι top χειμερινοί προορισμοί για να περάσετε τα Φώτα

Καρδίτσα: Με μάσκες και αποστάσεις ο αγιασμός των Υδάτων

Ο εορτασμός των Θεοφανείων στην Καρδίτσα θα γίνει κανονικά, αλλά όλοι οι πολίτες που θα έρθουν στη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, καλούνται να φορούν απαραιτήτως τη μάσκα υψηλής προστασίας και να έχουν αποστάσεις μεταξύ τους.

Θεοφάνεια: Ποια μέτρα ισχύουν στους ναούς

Οι πιστοί που θέλουν να παρακολουθήσουν τη Θεία λειτουργία της μεγάλης γιορτής της Χριστιανοσύνης θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά το υγειονομικό πρωτόκολλο.  

Τα μέτρα που ισχύουν για του ναούς

1.Η είσοδος στους ναούς θα γίνεται με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης ή rapid test για τους ανεμβολίαστους. 
2. Εντός και εκτός των ναών η απόσταση μεταξύ των πιστών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 1,5 μέτρο.
3. Επίσης είναι υποχρεωτική η χρήση διπλής μάσκας ή μάσκας αυξημένης προστασίας τύπου ΚΝ 95 ή FFP2.

Εορτασμός Θεοφανείων: Ακυρώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας

Ωστόσο, σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως στο Καρπενήσι, τη Γορτυνία, τη Φλώρινα, οι Μητροπόλεις αποφάσισαν να μην πραγματοποιηθεί ο αγιασμός των υδάτων, λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top