Oι top χειμερινοί προορισμοί για να περάσετε τα Φώτα

Πού να πάτε και πόσο θα κοστίσει η διαμονή τα Θεοφάνεια

Όλα όσα είπε ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates

Υψηλές πληρότητες φαίνεται να καταγράφουν και τις ημέρες των Φώτων (6- 9/1/2022) τα ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης σχεδόν στο σύνολο των δημοφιλών χειμερινών προορισμών της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-RealEstates, το τριήμερο των Θεοφανείων, οι προ-κρατήσεις σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς κυμαίνονται από 82% έως 97%.

Εσωτερικός χώρος σαλέ (φωτ. αρχείου unsplash)

Εσωτερικός χώρος σαλέ (φωτ. αρχείου unsplash)

«Σημαντικό παράγοντα για τις υψηλές πληρότητες αποτέλεσε το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας επέλεξαν να ταξιδέψουν εντός συνόρων και πολλοί ακύρωσαν το ταξίδι τους στο εξωτερικό λόγω υγειονομικών συνθηκών.

Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης που καταγράφονται το διάστημα αυτό είναι σταθερές σε σχέση με το 2019», είπε στο star.gr ο Θεμιστοκλής Μπάκας, πρόεδρος του Πανελλαδικού Δικτύου E- Real Estates.

Ο Θεμιστοκλής Μπάκας

«Τα υψηλά ποσοστά προ-κρατήσεων αφορούν αποκλειστικά ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης», διευκρίνισε ο Θεμιστοκλής Μπάκας

Όπως εξήγησε, δεδομένης της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα, ένα πιθανό lockdown μετά την Πρωτοχρονιά ή μία πιθανή απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό που θα έπληττε τον κλάδο, συγκράτησαν τις τιμές στα ίδια επίπεδα με την περίοδο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Oι top χειμερινοί προορισμοί για να περάσετε τις γιορτές

Αράχωβα, ο πιο δημοφιλής χειμερινός προορισμός της χώρας

Παραδοσιακά η Αράχωβα αποτελεί κορυφαίο προορισμό, τόσο για τους Έλληνες που σχεδιάζουν την εορταστική απόδραση μακριά από την πόλη, όσο και για τους ξένους τουρίστες που θα επισκεφθούν την περίοδο των Θεοφανίων τη χώρα.

Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για τρεις διανυκτερεύσεις τα Φώτα (6/1-9/1), αγγίζουν το 90%. Το συνολικό κόστος διαμορφώνεται στα 684€ και αφορά σε κατοικία 56τμ με 2 Υ/Δ.

Η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

Η Αράχωβα, αποτελεί δημοφιλή χειμερινό προορισμό για Έλληνες και ξένους τουρίστες

Τρίκαλα Κορινθίας- Καλάβρυτα- oρεινή Αρκαδία οι αγαπημένοι προορισμοί των Αθηναίων 

Ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Αθηναίων, που αναδείχθηκε κυρίως στην αρχή των μνημονίων λόγω της κοντινής απόστασης από την πρωτεύουσα και το τριήμερο των Φώτων καταγράφει μικρή διαθεσιμότητα, είναι τα Τρίκαλα Κορινθίας.

«Η εύκολη και ασφαλή εγγύτητα μέσω του οδικού δικτύου τόσο από την Αθήνα, όσο και από την Πάτρα, έχουν τοποθετήσει τα Τρίκαλα Κορινθίας στο χάρτη των δημοφιλών χειμερινών προορισμών. Το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 635€ έως 1.000€, με την ανώτερη τιμή να αφορά ανεξάρτητη μονοκατοικία με 2Υ/Δ», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Όπως πρόσθεσε, έντονη κινητικότητα καταγράφεται την περίοδο των εορτών και στα Καλάβρυτα, τα οποία επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί.

«Στα Καλάβρυτα οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 89%, ενώ το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 480€ έως 870€. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα που μπορεί να αναζητήσει ο εν δυνάμει ταξιδιώτης είναι κυρίως από 55τμ έως 75τμ. που μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου», ανέφερε.

Τα Καλάβρυτα επισκέπτονται τόσο οι Αθηναίοι, όσο και οι Πατρινοί (φωτ. eurokinissi)

Στις top επιλογές των ταξιδιωτών βρίσκονται φέτος τα Θεοφάνια και οι Αρκαδικοί προορισμοί, καθώς οι προ-κρατήσεις σε Βυτίνα και Δημητσάνα αγγίζουν το 82% και 96% αντίστοιχα.

«Λόγω του καλού οδικού δικτύου, μπορεί κάποιος να βρεθεί στη Δημητσάνα ή στη Βυτίνα σε περίπου μιάμιση με δύο ώρες. Το κόστος για 3διανυκτερεύσεις κυμαίνεται στα 428€ για κατοικία 47τμ στη Δημητσάνα και από 428€ έως 464€ στη Βυτίνα για κατοικία με 2 Υ/Δ», είπε.

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα η σεζόν στους χειμερινούς προορισμούς της χώρας ξεκινάει, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, από τα τέλη Οκτωβρίου και διαρκεί έως και τα μέσα- τέλη Φεβρουαρίου (φωτ. αρχείου unsplash)

Υψηλές πληρότητες σε Mέτσοβο και Καρπενήσι

Σύμφωνα με τον κ. Μπάκα, το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν τόσο οι Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν και να βρεθούν κοντά στη φύση τις ημέρες των Χριστουγέννων, όσο και οι κάτοικοι της Φθιώτιδας και των όμορων νομών. 

«Οι προ-κρατήσεις για τις ημέρες των Φώτων έχουν αγγίξει το 85% με το κόστος για το τριήμερο διαμονής να κυμαίνεται από 371€ έως 559€», είπε.

Τα γραφικά στενά στο Μέτσοβο/Πηγή: InTime

Υψηλές πληρότητες φαίνεται να καταγράφουν τις ημέρες των Φώτων τα ακίνητα που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και στο Μέτσοβο. Σύμφωνα με το Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates, τα συγκεκριμένα ακίνητα που διατίθενται προς μίσθωση είναι κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα.

Στο Μέτσοβο, οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 84% με το συνολικό κόστος διαμονής να αγγίζει τα 429€ για διαμέρισμα με 2Υ/Δ.

«Οι Θεσσαλονικείς ψηφίζουν και τα Φώτα Ιωάννινα, Καστοριά και Καλαμπάκα»

Τα Ιωάννινα αποτελούν διαχρονικά έναν αγαπημένο προορισμό για τις χειμερινές αποδράσεις, τόσο των Θεσσαλονικέων μέσω της Εγνατίας, όσο και για τους κατοίκους του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, μέσω της Ιόνιας Οδού.

«Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 85% για τις ημέρες των Φώτων, ενώ η διαθεσιμότητα περιορίζεται σε μόλις 21 κατοικίες. Το κόστος διαμονής για το τριήμερο κυμαίνεται από 327€ έως 750€. Η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία 75τμ, ενώ οι κατώτερη κατοικίες από 45τμ έως 55τμ», σημείωσε ο κ. Μπάκας.

Τα Ιωάννινα επιλέγουν οι εγχώριοι εκδρομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας (φωτ. eurokinissi)

Τα Ιωάννινα επιλέγουν οι εγχώριοι εκδρομείς, καθ’ όλη τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, τόσο λόγω των ιστορικών αξιοθέατών, όσο και της καλής εμπορικής πιάτσας (φωτ. eurokinissi) 

Σχεδόν μηδενική είναι η διαθεσιμότητα τις ημέρες των Φώτων στην Καστοριά, σε αντίθεση με την Καλαμπάκα όπου το ίδιο διάστημα καταγράφεται μεγάλος αριθμός διαθέσιμων ακινήτων ( εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης).

Η Λίμνη της Καστοριάς στα «λευκά»/Φωτογραφία Eurokinissi

Η Λίμνη της Καστοριάς στα «λευκά» (φωτ. eurokinissi)

«Οι προ-κρατήσεις αγγίζουν το 97% και το κόστος διαμορφώνεται στα 550€ για κατοικία με 2Υ/Δ στην Καστοριά. Στην Καλαμπάκα το κόστος για 3 διανυκτερεύσεις κυμαίνεται από 224€ έως 523€, με την ανώτερη τιμή να αφορά κατοικία 75τμ», σημείωσε, ο κ. Μπάκας.

Ιωάννινα: 10 λόγοι για να επισκεφτείτε την πόλη φέτος τα Χριστούγεννα

Αν και αναγνώρισε ότι τα παραπάνω στοιχεία αποτελούν αισιόδοξα μηνύματα για τη εγχώρια οικονομία, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η ανακοίνωση νέων έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, μπορεί να μεταβάλλει άρδην την εικόνα στον κλάδο του χειμερινού τουρισμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top