Νέα παρέμβαση Αρείου Πάγου για τους «Θεματοφύλακες»

Αυτόφωρο, δίωξη και ανάκριση για κακουργήματα ζητά ο εισαγγελέας Β. Πλιώτας

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για του «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» (5/1/22)

Νέα παρέμβαση υπήρξε σήμερα από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα με αφορμή τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» ή τους «ιεροδηλωσήτες» οι οποίοι υποστηρίζουν  ότι (δήθεν) έχει καταλυθεί το Σύνταγμα με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ότι νομιμοποιούνται να παρεμβαίνουν χρησιμοποιώντας το άρθρο 120 του Συντάγματος. 

Θεοδωρικάκος για ακραίους αντιεμβολιαστές: Παρακράτος της παράνοιας

Ο ανώτατος εισαγγελέας με νέα εγκύκλιο ζητά από τους εισαγγελείς να επαγρυπνούν και αν διαπιστώνουν ότι τελούνται αδικήματα τότε οι υπαίτιοι να διώκονται και για τα πλημμελήματα να προάγονται άμεσα στο αυτόφωρο και να παραγγέλεται κύρια ανάκριση για τα κακουργήματα. 

Μητέρα 13χρονης: Οι «Θεματοφύλακες» είναι η αιτία που έμεινε στην ίδια τάξη

Ο Β. Πλιώτας στην εγκύκλιο του αναφέρει ότι «με τις πράξεις τους προσβάλλουν τη συντεταγμένη έννομη τάξη,  οικειοποιούνται την  αρμοδιότητα των δικαστηρίων ν΄ αποφανθούν για τη νομιμότητα επιμέρους διατάξεων και μέτρων  και απομειώνουν απροσχημάτιστα, χωρίς καμία αναστολή, την ιστορική καταβολή του δικαιώματος αντίστασης.» Κάποιοι  απ΄ αυτούς δε διστάζουν να αποστέλλουν, εγγράφως, σχετικές «δηλώσεις», «διατάγματα επιτάξεως» προς Εισαγγελίες, αστυνομικές αρχές και δημόσιους λειτουργούς, «διακηρύσσοντας τις απόψεις τους».  

Σχέδιο τριών σημείων για ακραίους αντιεμβολιαστές από την ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα η «συμπεριφορά τους, συνιστά παραλογισμό και φυσικά δεν τους απαλλάσσει από καμιά ευθύνη, γιατί είναι προφανέστατο ότι δεν έχει καταλυθεί με τη βία το Σύνταγμα της Ελλάδος λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, τα οποία, με τη συμβολή της επιστημονικής ιατρικής κοινότητας, εισηγήθηκε  η Κυβέρνηση της Χώρας, ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων και υλοποιούν οι αρμόδιοι δημόσιοι λειτουργοί, όπως  το Σύνταγμα  ορίζει τη λειτουργία των συντεταγμένων οργάνων της πολιτείας». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top