Σχέδιο τριών σημείων για ακραίους αντιεμβολιαστές από την ΕΛΑΣ

Με το βλέμμα στους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Ως πολύ σοβαρά εκτιμά όσα συμβαίνουν με ακραίες ομάδες αντιεμβολιαστών η κυβέρνηση, όπως μετέδωσε ο Γιώργος Ευγενίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα. Για τον ίδιο λόγο φαίνεται πως χει ληφθεί η  απόφαση, σε σύσκεψη σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, να αντιμετωπίσει με ειδικό σχέδιο  τους «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» και όποια άλλη ομάδα έχει παρόμοιες σκέψεις. 'Ετσι, αναβαθμίζεται το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ. ΑΣ. για την αντιμετώπιση αυτής της απειλής

Θεοδωρικάκος για ακραίους αντιεμβολιαστές: Παρακράτος της παράνοιας

Πρώτος στόχος είναι η πλήρης καταγραφή όλων των παρακλαδιών των «Θεματοφυλάκων» και των λοιπών ομάδων. Γι' αυτό και «στο παιχνίδι» μπαίνουν η Αντιτρομοκρατική και το Ηλεκτρονικό Έγκλημα. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες από αρμόδια πηγή, δεν εκτιμάται, σε αυτή τη φάση, ότι οι Θεματοφύλακες είναι μια οργανωμένη ομάδα παραστρατιωτικού τύπου. 

Πιερία: Προφυλακίστηκαν τρεις από τους 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Δεύτερος στόχος είναι να υπάρχει ετοιμότητα σε όλες τις μονάδες της ΕΛ.ΑΣ.  σε περίπτωση που υπάρξει σκηνικό αντίστοιχο με αυτό της Πιερίας για άμεση παρέμβαση και αντιμετώπιση. 

Πιερία: Οι «θεματοφύλακες» αρνήθηκαν το rapid για να μπουν στον εισαγγελέα

Και, βεβαίως, το τρίτο σημείο είναι να δίνονται και οδηγίες στις κατά τόπους Αστυνομικές Διευθύνσεις, προκειμένου να στοιχειοθετούνται σωστά οι δικογραφίες και να μην την γλιτώνουν εύκολα όσοι προκαλούν επεισόδια και ένταση όπως στο Αιγίνιο. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top