Πιερία: Προφυλακίστηκαν τρεις από τους 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος»

Ένας άντρας 66 ετών και δύο 41 ετών οι προφυλακισμένοι

Δείτε όσα δήλωσε ο γυμνασιάρχης στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR

Στη φυλακή θα οδηγηθούν τρεις από τους 11 «Θεματοφύλακες του Συντάγματος» που κατηγορούνται για την πρωτοφανή επίθεση στον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Αιγινίου την περασμένη Παρασκευή.  

Πιερία: «Με περικύκλωσαν και όρμησαν να μου βάλουν χειροπέδες»

Σύμφωνα με πληροφορίες, προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ένας κάτοικος Ημαθίας 66 ετών και δύο ακόμη άνδρες 41 ετών.

Σε όλους τους υπόλοιπους επιβλήθηκαν τα περιοριστικά μέτρα, να εμφανίζονται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και να μην πλησιάσουν οποιαδήποτε σχολική μονάδα της χώρας, σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων. Σε έναν άντρα και μία γυναίκα επιβλήθηκε επιπλέον η καταβολή εγγύησης 2.000 ευρώ.

O διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Αιγινίου Πιερίας, Διονύσης Χατζής

Η διαδικασία ήταν μαραθώνια, αφού οι 11 κατηγορούμενοι έφταναν τμηματικά στο δικαστικό μέγαρο Κατερίνης, ενώ οι απολογίες ολοκληρώθηκαν μετά από περίπου 10 ώρες.

Ο Γυμνασιάρχης μιλά για τη «σύλληψή» του: Μου είπαν ότι βασανίζω τα παιδιά

Έρευνα της Εισαγγελίας για δράση και στην Αθήνα

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μεγάλη έρευνα για τη δράση της ομάδας «Θεματοφύλακες του Συντάγματος», που με τις πράξεις τους παραβιάζουν συγκεκριμένες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Η εισαγγελική λειτουργός με αφορμή δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου που αναφέρονται στη δράση της συγκεκριμένης ομάδας κι άλλων ομάδων σε περιφέρειες εκτός του Νομού Αττικής, ζητάει να ερευνηθεί αν η δράση τους έχει φτάσει και σε περιοχές της Αθήνας

Πιερία: Αμετανόητοι οι «θεματοφύλακες» - Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν

Στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζεται η τέλεση αδικημάτων όπως είναι η διέγερση σε ανυπακοή, παράνομη οπλοφορία κι οπλοχρησία, ακόμα και η σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top