Πιερία: «Με περικύκλωσαν και όρμησαν να μου βάλουν χειροπέδες»

Τι είπε ο γυμνασιάρχης για την επίθεση από τους «θεματοφύλακες»

Πριν από λίγο τελείωσαν οι μαραθώνιες απολογίες και των 11 συλληφθέντων «θεματοφυλάκων του Συντάγματος» οι οποίοι ανακρίνονταν από το πρωί και κατηγορούνται για την πρωτοφανή επίθεση σε βάρος του διευθυντή του Γυμνασίου Αιγινίου στην Πιερία. Και οι 11 αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ αναμένεται η απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή για το ποιοι θα προφυλακιστούν. 

Ο Γυμνασιάρχης μιλά για τη «σύλληψή» του: Μου είπαν ότι βασανίζω τα παιδιά

Ο εκπαιδευτικός περιέγραψε μπροστά στην κάμερα τη στιγμή που του επιτέθηκαν και του πέρασαν χειροπέδες για να τον συλλάβουν. 
Αν και πέρασαν ήδη τέσσερις μέρες από την πρωτοφανή επίθεση, οι αμυχές από τις χειροπέδες, εξακολουθούν να φαίνονται καθαρά στα χέρια του Γυμνασιάρχη. 

«Αφού έγινε πάλη, δε μπορούσαν να μου βάλουν χειροπέδες, προσπάθησαν πισθάγκωνα. Τους βλέπω 10 άτομα να έρχονται κατά πάνω μου, γυρνάω χωρίς να τρέχω γιατί δεν ήθελα να φανεί ότι φοβάμαι. Μου λένε είσαι ο Χατζής; Συλλαμβάνεσαι!!! Λέει στον άλλο βάλε χειροπέδες. Αν είναι δυνατόν αυτό είναι προσβολή της αξιοπρέπειάς μου», είπε.

Από το πρωί, παρουσία μιας μικρής ομάδας υποστηρικτών τους, οι 11 «θεματοφύλακες του Συντάγματος» άρχισαν να οδηγούνται τμηματικά στον ανακριτή για απολογία. Απέναντί τους βρέθηκαν καθηγητές, γονείς και κηδεμόνες των παιδιών του γυμνασίου Αιγινίου. 

Ο εκπρόσωπος των συλλόγων γονέων Πιερίας καταδίκασε αυτές τις «φασιστικές ενέργειες μέσα στον χώρο του σχολείου».

Πιερία: Αμετανόητοι οι «θεματοφύλακες» - Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν

Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά τους υποστήριξαν ότι δεν αποτελούν δομημένη εγκληματική ομάδα, ούτε άρπαξαν τον διευθυντή. 

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Νούλεζας, δικηγόρος ενός από τους κατηγορούμενους ανέφερε: «Για την αρπαγή πιστεύω ότι είναι μια παράνομη κατακράτηση, η οποία δεν είχε σκοπό την εγκληματική ενέργεια».

Από το πρωί ωστόσο στο γυμνάσιο Αιγινίου, υπάρχει πλέον σε επιφυλακή περιπολικό της αστυνομίας για κάθε ενδεχόμενο. 

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top