Στο αρχείο οι καταγγελίες 28 αθλητριών για κακοποίηση από προπονητές τους

Τα αδικήματα έχουν παραγραφεί

To ρεπορτάζ του Κωνσταντίνου Γεώργιζα για τις καταγγελίες/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (4/1/22)

Στο αρχείο λόγω παραγραφής αδικημάτων με τη σύμφωνη γνώμη και της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών μπήκε η εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες μέσω επιστολών σε θεσμικούς παράγοντες 28 αθλητριών της ενόργανης γυμναστικής για εκβιασμούς, τιμωρίες και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, που ήρθαν στο «φως» αρχές Απριλίου 2021.

Σοκάρουν αθλητές της ενόργανης: «Μας βασάνιζαν. Τρώγαμε από τα σκουπίδια»

Η απόφαση ήρθε λίγες ώρες μετά την εξομολόγηση της αθλήτριας και μέλους της εθνικής ομάδας Μαρίας Παπάκου, η οποία κατήγγειλε πως σε ηλικία 14 ετών έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή της. Η αθλήτρια είναι μία από τις καταγγέλλουσες αθλήτριες.

Μαρία Παπάκου: Καταγγέλλει προπονητή της Εθνικής για σεξουαλική κακοποίηση

Το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας με το οποίο αρχειοθετήθηκε πριν μερικούς μήνες και με την έγκριση και της Εισαγγελίας Εφετών η υπόθεση, αναλύει σε 14 σελίδες όσα ισχυρίστηκαν στις καταθέσεις τους οι αθλήτριες για πολλών ειδών κακοποίησης. Ωστόσο οι πράξεις που καταγγέλθηκε ότι διαπράττονταν σε βάρος των κοριτσιών αφορούν πλημμελήματα και επομένως έχουν υποπέσει σε παραγραφή εδώ και αρκετά χρόνια και έτσι δε θα μπορούσε να γίνει καμία ποινική αξιοποίηση τους.

Καταγγελίες ενόργανη: «Με χτυπούσαν και με έσερναν στο πάτωμα»

Οι καταγγελίες αθλητών της ενόργανης για βία, σεξουαλική παρενόχληση και υποσιτισμό 

Τον περασμένο Απρίλιο κατά την κορύφωση του κινήματος #metoo στην Ελλάδα, αθλητές και αθλήτριες της ενόργανης με ανοιχτή επιστολή τους προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, περιέγραφαν τα όσα έζησαν ως μικρά παιδιά στον χώρο του αθλητισμού.

Καταγγελίες ενόργανη: «Από χτύπημα είχα τραυματιστεί στα γεννητικά όργανα»

Τα όσα καταγγείλουν φέρεται να τελέστηκαν το χρονικό διάστημα 1985 - 2000. Ανέφεραν πως οι προπονητές τους προκειμένου να τους «συνετίσουν» ασκούσαν σωματική βία με σφαλιάρες στο πρόσωπο και το σώμα, με κλωτσιές, σπρωξίματα και «κάθε είδους άλλα χτυπήματα», ενώ πολλές φορές τους πετούσαν και αντικείμενα.

Ακόμα, στην επιστολή τους έκαναν λόγο και για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης αλλά και για υποσιτισμό, κάτι που τους οδηγούσε πολλές φορές να τρώνε από τα σκουπίδια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top