Κορωνοϊός: Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας, Κοσμάς - Ήταν ανεμβολίαστος

Νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό και ήταν αρνητής του ιού

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς, ο οποίος νοσηλευόταν τις τελευταίες εβδομάδες με κορωνοϊό στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ο Μητροπολίτης ήταν ανεμβολίαστος και πολέμιος του εμβολίου. Όταν η κατάσταση της υγείας του άρχισε να επιδεινώνεται είχε αρνηθεί να μπει στο νοσοκομείο και στη συνέχεια να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ. 

Κορωνοϊός: Ραγδαία επιδείνωση της υγείας του Μητροπολίτη Αιτωλίας

Ωστόσο η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά σοβαρή και θεωρήθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του από το νοσοκομείο Αγρινίου στον Ευαγγελισμό. 

Ο Μητροπολίτης Κοσμάς είχε διαγνωστεί θετικός στον κορωνοϊό την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου. Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» η κατάσταση του αναπνευστικού του επιδεινώθηκε και προσβλήθηκε από ενδονοσοκομειακή λοίμωξη. 

Κορωνοϊός: Πέθανε η αδελφή του Μητροπολίτη Αιτωλίας – Ακαρνανίας

Στη συνέχεια η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε και είκοσι μέρες μετά την εισαγωγή του αποσωληνώθηκε. Τα επίπεδα του οξυγόνου του έδειχναν να ανεβαίνουν και υποβλήθηκε σε τραχειοστομία. 

Δυστυχώς όμως, παρά τη συγκρατημένη αισιοδοξία των γιατρών δεν τα κατάφερε. 

Ποιος ήταν ο Μητροπολίτης Κοσμάς

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς (κατά κόσμον Κωνσταντίνος Παπαχρήστος) γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το 1945.

Αποφοίτησε από το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Παντείου Σχολής το 1971 και από τη Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκης το 1976.

Κορωνοϊός: Διασωληνωμένος ο Μητροπολίτης Αιτωλίας – Ακαρνανίας

Χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Θεόκλητο το 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από 30 χρόνια.

Στις 5 Οκτωβρίου 2005 εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας και η χειροτονία του έγινε στις 8 Οκτωβρίου από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο.

Την Κυριακή 14η Νοεμβρίου 2021 ήταν η τελευταία φορά που άσκησε Ποιμαντορικά καθήκοντα όταν ενθρόνισε το νέο Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Μυρτιάς Τριχωνίδος αφού προηγουμένως χοροστάτησε στην ακολουθία του αρχιερατικού Εσπερινού.

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top