Φωτιά Μεταξουργείο: «Τα παιδάκια ήταν καμένα, τα μάτια τους είχαν γυρίσει»

Νέο συγκλονιστικό βίντεο από τη διάσωση

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή σε διαμέρισμα στο Μεταξουργείο - Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star

Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή σε διαμέρισμα στο Μεταξουργείο έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Συγκλονιστικό video: Παιδιά κρέμονταν για να γλιτώσουν από τη φωτιά!   

Οι εικόνες με τις ηρωικές προσπάθειες των περαστικών και των γειτόνων να απεγκλωβίσουν την τελευταία στιγμή μέσα από το φλεγόμενο διαμέρισμα δύο αδελφάκια, ένα κοριτσάκι πέντε ετών και ένα αγοράκι 11, κόβουν την ανάσα.

Τα παιδιά τα έβγαλαν μέσα από τις φλόγες ημιλυπόθυμα και με εγκαύματα. Οι μαρτυρίες των γειτόνων που τους έκαναν μαλάξεις στο στήθος για να τα κρατήσουν στη ζωή μέχρι να έρθουν οι διασώστες και οι γιατροί του ΕΚΑΒ συγκλονίζουν.

«Τα παιδάκια ήταν πολύ καμένα, τα μάτια τους είχαν γυρίσει και ήταν άσπρα. Τους έκανα μαλάξεις στην καρδιά με τα δύο χέρια. Δεν τ' άφηνα να χαθούν. Ήταν σαν δύο ζωντανές κούκλες, δόξα τω Θεό που είναι ζωντανά», είπε στον Γιάννη Σωτηρόπουλο γειτόνισσα που έσπευσε να βοηθήσει.

φωτιά μεταξουργείο

Τα δύο άτυχα αδελφάκια παραμένουν διασωληνωμένα και σε σοβαρή κατάσταση στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων. Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, έχουν εγκαύματα 35% και 19% αντίστοιχα, κυρίως στο πρόσωπο καθώς επίσης και εισπνευστικά εγκαύματα. 

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες, ξέσπασε πιθανότατα από θερμαντικό σώμα στο υπνοδωμάτιο των δύο άτυχων παιδιών. Το τριώροφο της οδού Καλλέργη που τυλίχθηκε στις φλόγες το είχε νοικιάσει Μη Κυβερνητική Οργάνωση για να φιλοξενεί οικογένειες προσφύγων και μεταναστών.

φωτιά μεταξουργείο παιδιά

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top