Φαρμακείο καταχώρησε πάνω από 2.000 rapid test από τη «μαύρη» αγορά

Εξετάζεται αν τα tests ήταν έγκυρα και αν οι καταχωρήσεις είναι «μαϊμου»

«Λαυράκι» έβγαλαν οι υπηρεσίες της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας σήμερα, καθώς εντόπισαν φαρμακείο στα δυτικά προάστια της Αθήνας, που έκανε χιλιάδες καταχωρήσεις rapid test, τα οποία όμως είχε προμηθευτεί στη μαύρη αγορά. 

Όλα ξεκίνησαν όταν στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας έφτασε καταγγελία για το συγκεκριμένο φαρμακείο. Αμέσως μπήκε στο «μικροσκόπιο» και μετά από 1,5 μήνα συλλογής στοιχείων και στενής παρακολούθησης, κλιμάκιο της Αρχής και της Οικονομικής Αστυνομίας έκανε έφοδο. 

Γιατί αποφάσισε ο Μητσοτάκης για self και όχι rapid test στο ρεβεγιόν

Ο φαρμακοποιός αιφνιδιάστηκε, καθώς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει 2.198 καταχωρήσεις rapid test, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες του Star είχε προμηθευτεί στη μαύρη αγορά. Eρευνάται ακόμα αν οι καταχωρήσεις αυτές αφορούν σε αναξιόπιστα rapid test που δεν πληρούν τις προδιαγραφές ή ο φαρμακοποιός έκανε και «μαϊμού» καταχωρήσεις. 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πέρα από τα πρόστιμα, αντιμετωπίζει βαριές ποινικές κυρώσεις, γιατί προσπάθησε να πλαστογραφήσει τα συνοδευτικά τιμολόγια των tests, ενώ ο φάκελος του πηγαίνει και στην εφορία, που θα τον ξετινάξει σε βάθος 5 ετών.

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top