Κορωνοϊός: Γιατί πλέον πλήττει περισσότερο τα παιδιά - Οι κίνδυνοι

Τσιόδρας: Να τηρηθούν τα μέτρα τα Χριστούγεννα-Κι άλλα μέτρα αν χρειαστεί

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί παιδιών ηλικίας 5-11 ετών στη χώρα μας/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (19/12/21)

Ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Θεοκλής Ζαούτης εξήγησε γιατί πλέον η πανδημία πλήττει πολύ περισσότερο σε σύγκριση με την έναρξη του ξεσπάσματός της τα παιδιά, στην εκδήλωση του ΕΚΠΑ για τον κορωνοϊό.     

Κορωνοϊός: 954 κρούσματα στην Αττική, 480 στη Θεσσαλονίκη

Όπως ανέφερε, τα παιδιά στην αρχή της πανδημίας ήταν κάτω του 5% των κρουσμάτων, τώρα όμως είναι στο 25-30%.  Διευκρίνισε ότι αυτό είναι φυσιολογικό λόγω της μετάλλαξης Δέλτα αλλά και του εμβολιασμού  των ενηλίκων. Δήλωσε ακόμα ότι η συνέχιση της λειτουργίας των σχολείων με self test είναι ασφαλής τρόπος.     

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Μ.Τσολιά διευκρίνισε πάντως ότι παρά την αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά, είναι εξαιρετικά σπάνιοι είναι οι λόγω Covid- 19 σε αυτά, καθώς, όπως σημείωσε καταγράφεται περίπου ένας θάνατος ανά 45.000 κρούσματα, αν και το ενδεχόμενο η παραλλαγή Όμικρον να σχετίζεται με αυξημένη νοσηρότητα στα παιδιά δημιουργεί προβληματισμό.

Κορωνοϊός: Πάνω από το 1/4 των κρουσμάτων είναι παιδιά

«Κάποια παιδιά θα χρειαστεί να μπουν και μπαίνουν ήδη λόγω κορονοϊού στο νοσοκομείο», ανέφερε και πρόσθεσε ότι συνήθως οι επιπλοκές είναι σοβαρή πνευμονία, πιο σπάνια η μυοκαρδίτιδα και η περικαρδίτιδα αλλά και οι θρομβώσεις καθώς και νεφρική ανεπάρκεια.

Μεγάλο πρόβλημα όπως, είπε η κυρία Τσολιά για τα παιδιά σε σχέση με τον κορονοϊό είναι η παχυσαρκία  καθώς «το 80% των εφήβων με βαριά πνευμονία που νοσηλεύτηκαν στην Ελλάδα ήταν παχύσαρκοι έφηβοι». 

Τσιόδρας: Ανησυχία για το ενδεχόμενο να κρύβεται κύμα της Όμικρον στη μετάλλαξη Δέλτα  

Ο  Καθηγητής Λοιμωξιολογίας  της Ιατρικής Σχολής Αθηνών και σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Σωτήρης Τσιόδρας, απάντησε μεταξύ άλλων  σε ερωτήσεις πολιτών στην εκδήλωση του ΕΚΠΑ για τον κορωνοϊό και  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποκρύπτεται ένα κύμα της παραλλαγής Όμικρον μέσα στο κύμα της μετάλλαξης Δέλτα που ήδη επικρατεί στη χώρα μας.

Τσιόδρας - Λύτρας: Αυξημένη κατά 87% η θνητότητα στις νοσηλείες εκτός ΜΕΘ

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι «η κατάσταση στην Ευρώπη μάς ανησυχεί, μπορεί να οδηγήσει και σε μία μεγάλη πανδημία της Όμικρον στην Ευρώπη γι’ αυτό παραμένουμε σε επιφυλακή και επαγρύπνηση και αν χρειαστεί να προταθούν επιπλέον μέτρα», αλλά προειδοποίησε ότι τις ημέρες των γιορτών είναι πολύ σημαντικό να τηρήσουμε τα μέτρα που ήδη υπάρχουν. 

Σχετικά με τα παιδιά επίσης, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε ότι το όφελος των εμβολιασμών παραμένει υψηλό όχι μόνο στους ηλικιωμένους, αλλά και στα παιδιά τονίζοντας ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν σωθεί λόγω του εμβολιασμού.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top