Σαρώνει την Αττική η κακοκαιρία Κάρμελ - Στα λευκά τα ορεινά

Αρκετά προβλήματα και σε ορεινές περιοχές της υπόλοιπης Ελλάδας

Από το πρωί η κακοκαιρία «Κάρμελ» σφυροκοπά τη χώρα.

Στην Αττική εκδηλώθηκαν χιονοπτώσεις στα βόρεια του νόμου, ενώ νέα ένταση των καιρικών φαινομένων αναμένεται τις επόμενες ώρες. 

Η χιονόπτωση κατά διαστήματα στα Βίλια ήταν αρκετά έντονη και το έχει «στρώσει», ενώ στα λευκά έχει ντυθεί και η Πάρνηθα, αλλά και η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Εκχιονιστικά μηχανήματα, αλατιέρες, ακόμη και ερπιστριοφόρα είναι έτοιμα για την επέλαση του χιονιά και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για να μείνουν ανοικτοί οι δρόμοι.

Κακοκαιρία Κάρμελ: Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται προβλήματα λόγω χιονιού

Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές η αστυνομία έχει προχωρήσει σε κλείσιμο των δρόμων. 

Αναλυτικά, διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω της χιονόπτωσης, σε τμήματα της λεωφόρου Πάρνηθος και της οδού Φυλής. Συγκεκριμένα, έκλεισε το ρεύμα της λεωφόρου Πάρνηθος προς το καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ και η οδός Φυλής, στο ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Παράλληλα, λόγω των θυελλωδών ανέμων δεμένα παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια Λαυρίου και Ραφήνας.

Όσο πέφτει η νύχτα, ο δρόμος θα παγώσει και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από τους οδηγούς, που θα κυκλοφορήσουν στα ορεινά της Αττικής, καθώς σε αρκετά σημεία ίσως χρειαστούν αντιολισθητικές αλυσίδες.

Αρκετά τα προβλήματα σε ορεινά χωριά

Στην υπόλοιπη Ελλάδα το πέρασμα της κακοκαιρίας «Κάρμελ» άφησε χωριά χωρίς ρεύμα, αφού οι άνεμοι έριξαν κολώνες και έκοψαν καλώδια.

Η κακοκαιρία Κάρμελ χάλασε και τα σχέδια 35 εκδρομέων που ξεκίνησαν από τον Ασπρόπυργο για να επισκεφθούν το μοναστήρι της Αγίας Άννας στη Λαμία. 

Το λεωφορείο που τους μετέφερε, λίγο πριν φθάσει στη μονή, γλίστρησε στις λάσπες. Ο οδηγός δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το βαρύ όχημα με αποτέλεσμα να πέσει σε ένα χαντάκι. Ευτυχώς κανείς από τους επιβάτες δεν τραυματίστηκε. 

Κακοκαιρία Κάρμελ: Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται προβλήματα λόγω χιονιού

Η Κάρμελ σφυροκοπά την Κεντρική και τη Βόρεια Εύβοια. Οι κάτοικοι σε Κήρινθο, Μαντούδι, Προκόπι, Πήλι, Βλαχιά και Δαφνούσα έχουν μείνει χωρίς ρεύμα για περισσότερες από οκτώ ώρες.

Οι περισσότεροι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους καθώς οι θερμοκρασίες είναι πολικές.

Στα λευκά ντύθηκαν και τα χωριά του Πηλίου. Η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ενώ τα μηχανήματα του δήμου και της περιφέρειας έχουν ανάμμενες τις μηχανές για παν ενδεχόμενο.  

Κακοκαιρία Κάρμελ: Στα λευκά «ντύθηκε» το Πήλιο

Η κακοκαιρία «Κάρμελ» πέρασε και από την Πελοπόννησο ντύνοντας στα λευκά τα χωριά στα ορεινά. Στα Άνω Δολιανά με τα φτυάρια απομάκρυναν το χιόνι από τις εισόδους των σπιτιών τους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top