Κορωνοϊός: Κλείσιμο σχολείων και κέντρων διασκέδασης, προτείνει ο Παυλάκης

Έκανε λόγο για μεγάλο τσουνάκι κρουσμάτων τον Ιανουάριο

Για την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Όμικρον μίλησε ο ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος τόνισε την ανάγκη να περιοριστούν οι ανθρώπινες επαφές.

«Όταν έρθει ο συνδυασμός των παραλλαγών Δέλτα και Όμικρον του κορωνοϊού προφανώς θα γίνουν τα πράγματα χειρότερα» είπε ο ερευνητής μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ.

Μετάλλαξη Όμικρον: Μέτρα για να θωρακιστούμε τα Χριστούγεννα

Ο ερευνητής των ΗΠΑ εκτίμησε ότι το μεγάλο πρόβλημα θα είναι τον Ιανουάριο, καθώς ο περισσότερος κόσμος αναμένεται να κυκλοφορήσει την περίοδο των γιορτών.

«Αυτή τη στιγμή θα ήταν σοφό και πολύ καλό να κλείσουν π.χ. τα σχολεία, να μπουν ορισμένοι περιορισμοί. Κάθε πράγμα που γίνεται τώρα, θα γλιτώσει δεκαπλάσια ή εκατονταπλάσια κρούσματα τον Ιανουάριο», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς αν πρέπει να κλείσουν και τα κέντρα διασκέδασης απάντησε καταφατικά, εξηγώντας ότι πρέπει να γίνουν κάποιες θυσίες για να μη γίνουν πολλαπλάσιες θυσίες τον επόμενο μήνα. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Μεταδίδεται 70 φορές πιο γρήγορα από τη Δέλτα!

«Υπάρχει μία τελευταία ευκαιρία πριν τα Χριστούγεννα να γίνει κάτι περισσότερο δραστικό. Ο κυριότερος δείκτης που πρέπει να κοιτάμε αυτή τη στιγμή δεν είναι οι θάνατοι, ούτε οι ΜΕΘ αλλά τα κρούσματα» ξεκαθάρισε ο κ.Παυλάκης. 

Ένας τρόπος υπάρχει να ρίξουμε τα κρούσματα. Αυστηρά μέτρα και περιορισμός των ανθρώπινων επαφών. Η Δέλτα και η Όμικρον δε σταματούν με άλλον τρόπο

«Με την Όμικρον δεν υπάρχουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι» κατέληξε. 

Οι εμβολιασμένοι με την τρίτη δόση δεν κινδυνεύουν να καταλήξουν σε ΜΕΘ κατά 80%- 90%, αλλά μπορούν να μολυνθούν χωρίς συμπτώματα ή με ελάχιστα.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top