Μετάλλαξη Όμικρον: Μέτρα για να θωρακιστούμε τα Χριστούγεννα

Έφτασαν τα δέκα τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα

Παγκόσμια ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Παγκόσμιος συναγερμός έχει σημάνει σε όλη την Ευρώπη με την εμφάνιση της μετάλλαξης Όμικρον, που μεταδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς και σύντομα, όπως εκτιμούν οι ειδικοί, θα επικρατήσει της Δέλτα.

Μετάλλαξη Όμικρον: Μεταδίδεται 70 φορές πιο γρήγορα από τη Δέλτα!

Με τον κίνδυνο, λοιπόν, ενός πέμπτου κύματος, η χώρα μας ανακοίνωσε χθες ότι όλοι οι ταξιδιώτες που θα έρχονται στην Ελλάδα θα πρέπει να έχουν αρνητικό μοριακό τεστ 48 ωρών, είτε είναι εμβολιασμένοι, είτε όχι. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Εφιαλτικές οι νέες προβλέψεις των επιστημόνων

Το μέτρο αυτό θα ισχύει από την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, ενώ εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις  χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Δέκα κρούσματα στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα έχουν ήδη εντοπιστεί δέκα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Αθήνα, την Κρήτη και την Πελοπόννησο. Τα μισά από αυτά  εντοπίστηκαν χθες, κάτι που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στην κυβέρνηση και τους ειδικούς. 

Μετάλλαξη Όμικρον: Δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα – Πού εντοπίζονται

Κορωνοϊός: Τα μέτρα που παίρνουν οι άλλες χώρες

Η Γαλλία, αν και έχει φτάσει το ποσοστό εμβολιασμού των πολιτών στο 90%, σκέφτεται, όπως άφησε να εννοηθεί ο Εμανουέλ Μακρόν, την πιθανότητα να καταστήσει υποχρεωτικό το εμβόλιο για όλους.

Και η Γερμανία κάνει σχέδια για υποχρεωτικός εμβολιασμό, παρά τις αντιδράσεις των αρνητών του κορωνοϊού, ενώ παραμένουν αυστηρά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας. 

Με μοριακό test θα μπαίνουν στη χώρα όλοι οι ταξιδιώτες από όλες τις χώρες!

Στην Μ. Βρετανία αυξάνονται τα ποσοστά νοσηλειών, καθώς η μετάλλαξη Όμικρον τείνει να επικρατήσει, ενώ εκεί καταγράφηκε και ο πρώτος νεκρός. 

Υπολογίζεται ότι η παραλλαγή Όμικρον του κορωνοϊού ευθύνεται αυτή τη στιγμή για περίπου το 60% των κρουσμάτων Covid-19 στο Λονδίνο.

Μετάλλαξη Όμικρον: Το πέμπτο σύμπτωμά της - Προσοχή αν έχετε κρυολογήσει!

Στην Ιταλία, ο πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι επιβεβαίωσε ότι από σήμερα θα επιβάλλεται πενθήμερη καραντίνα σε όσους πολίτες δεν έχουν εμβολιαστεί και φτάνουν αεροπορικώς στη χώρα από άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη Νότια Αφρική σημειώθηκε εκ νέου αριθμός-ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού, σε ένα τέταρτο κύμα που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από τη μετάλλαξη Όμικρον.

Μετάλλαξη Όμικρον: «Αν επικρατήσει στη Βρετανία, θα επικρατήσει παντού»

Στις ΗΠΑ, μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα της παραλλαγής αυτής σε τουλάχιστον 36 Πολιτείες και οι υγειονομικοί αναμένουν ότι θα αυξηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top