Μετάλλαξη Όμικρον: Μεταδίδεται 70 φορές πιο γρήγορα από τη Δέλτα!

Πόσο σοβαρή νόσηση προκαλεί; - Νέα στοιχεία για την παραλλαγή του κορωνοϊού

Παγκόσμια ανησυχία για τη μετάλλαξη Όμικρον - Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Νέα στοιχεία για τη νέα παραλλαγή του κορωνοϊού, τη μετάλλαξη Όμικρον, φέρνει στο φως μελέτη από το Χονγκ Κονγκ.

Μετάλλαξη Όμικρον: Εφιαλτικές οι νέες προβλέψεις των επιστημόνων

Σύμφωνα με τα ευρήματα, ο ιός με τη μετάλλαξη Όμικρον πολλαπλασιάζεται και μεταδίδεται 70 φορές περισσότερο από τη μετάλλαξη Δέλτα και το αρχικό στέλεχος του ιού και μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο πιο γρήγορα.

Μετάλλαξη Όμικρον: Το πέμπτο σύμπτωμά της - Προσοχή αν έχετε κρυολογήσει!

Ωστόσο, υπάρχουν και τα «καλά» ευρήματα, καθώς η Όμικρον αναπαράγεται σε πολύ χαμηλότερο βαθμό στον πνευμονικό ιστό, πάνω από 10 φορές λιγότερο από το αρχικό στέλεχος του κορωνοϊού, γι΄αυτό και η νόσηση δεν είναι πιο σοβαρή.

Επικεφαλής Moderna: Τρόμος για νέα υπερμετάλλαξη της Όμικρον και της Δέλτα

Επιπλέον, σύμφωνα με δεύτερη έρευνα ανάλυσης των δεδομένων της μετάλλαξης Όμικρον, διαπιστώνεται ότι η προστασία από την συμπωματική λοίμωξη μειώνεται κατά 40% και αυτό θα αυξήσει τα κρούσματα, αλλά παρέχεται ποσοστό προστασίας  80% στη σοβαρή νοσηση.

Μετάλλαξη Όμικρον: Αποτελεσματικά τα εμβόλια – Υψηλή προστασία στην τρίτη δόση

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, τα υπάρχοντα εμβόλια για τον κορωνοϊό φαίνεται ότι είναι αρκετά αποτελεσματικά, ιδίως μετά την τρίτη αναμνηστική δόση.

Συγκεκριμένα, με την ενισχυτική δόση στο εξάμηνο η αποτελεσματικότητα προστασίας απέναντι σε συμπωματική λοίμωξη ανεβαίνει στο 86% και στο 98% για τη σοβαρή νόσηση.

Φάουτσι: «Δεν υπάρχει λόγος για ενισχυτική δόση που θα στοχεύει στην Όμικρον»

Η εξουδετερωτική δράση των δύο δόσεων του εμβολίου της Moderna για την Covid-19 είναι «σημαντικά χαμηλή» απέναντι στην παραλλαγή Όμικρον, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων (NIAID), επικαλούμενος στοιχεία που έχει συλλέξει ο οργανισμός αυτός.

Moderna: Ετοιμάζει νέο εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Ωστόσο, η ενισχυτική δόση επαναφέρει τη δράση του εμβολίου της Moderna εντός της ακτίνας εξουδετέρωσης της Όμικρον, επισήμανε ο κορυφαίος επιδημιολόγος των ΗΠΑ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων στον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με τον Φάουτσι, δεν υπάρχει ακόμη ανάγκη για μια ενισχυτική δόση που θα στοχεύει συγκεκριμένα την παραλλαγή αυτήν.

Νωρίτερα, η επικεφαλής των CDC Ροσέλ Ουαλένσκι επιβεβαίωσε ότι, με βάση τα πρώτα στοιχεία, η Όμικρον είναι πιο μεταδοτική από τη Δέλτα και κρούσματά της έχουν εντοπιστεί σε 36 Πολιτείες των ΗΠΑ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top