Moderna: Ετοιμάζει νέο εμβόλιο κατά της μετάλλαξης Όμικρον

Το δεύτερο τρίμηνο του 2022 τα αποτελέσματα

Moderna

Ένα νέο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που θα στοχεύει στη μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται ότι ετοιμάζει η Moderna.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος της εταιρείας, Πολ Μπέρτον, στο Sky News, οι δοκιμές του εμβολίου θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022, ενώ τα συμπεράσματα από τα πρώτα αποτελέσματα θα δοθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Επικεφαλής Moderna: Τρόμος για νέα υπερμετάλλαξη της Όμικρον και της Δέλτα

Όπως εξήγησε ο κ. Μπέρτον, η ανοσία και η προστασία από τις δύο δόσεις του εμβολίου τόσο της Moderna όσο και άλλων εταιριών μειώνονται έως και κατά 40 φορές μετά από τρεις με έξι μήνες.

Ωστόσο, τόνισε πως υπάρχει αισιοδοξία όσον αφορά την αποτελεσματικότητα της τρίτης ενισχυτικής δόσης. Όπως ισχυρίστηκε η τρίτη δόση μπορεί να προστατεύει έναντι της παραλλαγής Όμικρον, ενώ και τα αντισώματα στον οργανισμό αυξάνονται γρήγορα.

Αναφερόμενος στη μετάλλαξη Όμικρον, ο Δρ. Μπέρτον τη χαρακτήρισε ως «σοβαρή παραλλαγή», παραθέτοντας τα στοιχεία που έχουν οι επιστήμονες στα χέρια τους από τη Νότια Αφρική, τα οποία δείχνουν ότι μπορεί να προσβάλλει και ανθρώπους που έχουν ήδη νοσήσει. 

Ακόμα, σύμφωνα με άλλα στοιχεία που επικαλέστηκε από ερευνητές στη Δανία, τα ποσοστά νοσηλειών ασθενών με μετάλλαξη Όμικρον είναι παρόμοια με εκείνα που προκαλεί η μετάλλαξη Δέλτα.

 


 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top