Παγώνη: Πότε θα χρειαστεί να κάνουμε τέταρτη δόση του εμβολίου

«Πιθανόν να κάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο»

Με τους εμβολιασμούς να προχωρούν με ταχείς ρυθμούς και αρκετοί να σπεύδουν να κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό, οι επιστήμονες δεν αποκλείουν τώρα να χρειαστεί και τέταρτη δόση. 

Όπως είπε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη στον ΣΚΑΪ, το πιο πιθανό είναι να κάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο, όπως κάνουμε αυτό της γρίπης. 

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: Lockdown για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

«Πιστεύω ότι η τέταρτη δόση δε θα είναι πριν το καλοκαίρι, γιατί με την τρίτη δόση θα έχει οχυρωθεί ο οργανισμός αρκετά και σύμφωνα με την τελευταία έρευνα, μας καλύπτει για εννέα μήνες», είπε η κ. Παγώνη. 

Τόνισε ακόμα ότι οι πολίτες πρέπει να πειστούν πως η τρίτη δόση του εμβολίου είναι αναγκαία για να αποκτήσει ο οργανισμός αντισώματα. 

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Plan B η επέκτασή του στους κάτω των 60 ετών

Όσον αφορά στην πορεία της πανδημίας, είπε ότι η μετάλλαξη Όμικρον αρχίζει να εξαπλώνεται και στη χώρα μας, καθώς βρέθηκαν δύο ακόμα κρούσματα στη Σητεία. Ωστόσο το θετικό είναι ότι ο δείκτης κρουσμάτων σταδιακά μειώνεται. 

«Δυστυχώς παραμένει υψηλός ο δείκτης των θανάτων και των διασωληνωμένων και θα είναι και τις επόμενες μέρες. Μια σταδιακή μείωση θα ξεκινήσει από τις 25 Δεκεμβρίου», εκτίμησε.

EMA: Aσφαλής η τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου μετά από τρεις μήνες

Σύμφωνα με την κ. Παγώνη, η μετάλλαξη Όμικρον φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική, έχει ελαφρά συμπτώματα και όσοι κολλάνε δε χρειάζεται να νοσηλευτούν. Προς το παρόν δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι, ενώ οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι τα εμβόλια την καλύπτουν, αλλά όχι τόσο όσο τις άλλες μεταλλάξεις. 

Εμβολιασμός παιδιών: Το υπουργείο Υγείας λύνει τις απορίες των γονέων

Τέλος, χαρακτήρισε ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί πάνω από 20.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5 – 11 ετών, καθώς δείχνει ότι οι γονείς αρχίζουν να πείθονται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top