Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Plan B η επέκτασή του στους κάτω των 60 ετών

Το τελικό κριτήριο θα είναι η μετάλλαξη Όμικρον για την απόφαση Μητσοτάκη

Το ρεπορτάζ του Γιώργου Ευγενίδη για το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες/ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου Star (11/12/21)

Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλες ηλικιακές ομάδες αν χρειαστεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Το Star είχε μεταφέρει μέσω του κεντρικού δελτίου ειδήσεων για πρώτη φορά τις σκέψεις στην κυβέρνηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, όχι κλαδικά.

Εμβολιασμός: Τι αλλάζει από Δευτέρα για τους άνω των 60 ετών

Βεβαίως η εξέλιξη της πανδημίας έβαλε «στον πάγο» αυτές τις σκέψεις, τουλάχιστον προσωρινά. Με δεδομένο όμως ότι και στην Ευρώπη υπάρχει συζήτηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας και η μετάλλαξη Όμικρον είναι ένας παράγοντας που μπορεί να είναι αστάθμητος, ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής αφήνει ανοιχτό περιθώριο για αναπροσαρμογή πολιτικής από το 2022.

Κορωνοϊός: Εξετάζεται η διπλή δόση του εμβολίου σε όσους έχουν νοσήσει!

«Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζουμε επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού άνω των 60. Αλλά όπως έχουμε πει, η πανδημία αυτή μας έχει εκπλήξει όλους μας δυσάρεστα, όχι ευχάριστα. Και έχω πει με γενναιότητα ότι είμαστε έτοιμοι να αναπροσαρμόσουμε την πολιτική μας, εάν τα δεδομένα μας υποδείξουν ότι αυτό είναι απαραίτητο» δήλωσε ο πρωθυπουργός. 

Το τελικό κριτήριο θα είναι η διασπορά της Όμικρον στην κοινότητα κάτι το οποίο θα φανεί αν θα γίνει από το 2022.  

Δείτε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων Σαββατοκύριακου του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top