Κύκλωμα πλαστογραφούσε ΑΜΚΑ ανυποψίαστων ασθενών και υπερχρέωνε τα ταμεία

Στα χέρια της δικαιοσύνης κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων

To ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη για το κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων / Κεντρικό δελτίο ειδήσεων Star (10/12/21)

Κύκλωμα παράνομων συνταγογραφήσεων είχε απλώσει τα πλοκάμια του σε όλη την Ελλάδα. Όπως αποκάλυψε το Star, στα χέρια της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων έπεσαν τα πρόσωπα - κλειδιά, που σήμερα οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης. 

Πάνω από 10 συλλήψεις γιατρών και ιατρικών επισκεπτών για «φακελάκια»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Λευκής Γεωργάκη, ο εισαγγελέας παρέλαβε από τους αδιάφθορους μια ογκωδέστατη δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνονται, εκτός από τους 13 συλληφθέντες, περισσότερα από 100 ονόματα γιατρών, φαρμακοποιών και εργαζομένων στην φαρμακευτική εταιρεία. 

Χθες συνελήφθησαν οι 13 της φαρμακαποθήκης, o ιδιοκτήτης, οι διευθυντές πωλήσεων στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και πωλητές από διάφορες πόλεις όπως το Αγρίνιο, την Καλαμάτα, την Πάτρα, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση, παράνομες συνταγογραφήσεις, απάτη, πλαστογραφία, δωροδοκία, δωροληψία ακόμα και διακίνηση ναρκωτικών, στις περιπτώσεις που συνταγογραφούνταν φάρμακα με κόκκινη διαγράμμιση.

Σύμφωνα με τη δικογραφία το κύκλωμα υπερχρέωνε τα ταμεία πλαστογραφώντας ΑΜΚΑ ασθενών,  οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις δεν γνώριζαν καν το τι συμβαίνει πίσω από την πλάτη τους. Όλα αυτά με συνεργασία φαρμακοποιών και γιατρών σε πολλές περιοχές της Ελλάδος. 
Την υπόθεση άρχισε να παρακολουθεί η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων υστέρα από καταγγελία μιας γυναίκας στη Βόρεια Ελλάδα, η οποία συνεργαζόταν μάλιστα με το κύκλωμα. Από τον Μάιο άρχισε η παρακολούθηση τηλέφωνων και κινήσεων μελών της οργάνωσης. 

Υπολογιστές, κινητά, γραφεία γίνονται όλα φύλλο και φτερό από τους αδιάφθορους. Ωστόσο, δεν έχουν βγει ακόμα εντάλματα για γιατρούς και φαρμακοποιούς. Οι συλληφθέντες πήραν προθεσμία και θα απολογηθούν την Τετάρτη. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top