Κλειστά τα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια έως 30/11

Για ποιο λόγο διαμαρτύρονται οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί και τι ζητούν

Όσα είπε στην ΕΡΤ3 ο μικροβιολόγος Λουκάς Παυλίδης

Κλείνουν τα μικροβιολογικά και ακτινολογικά εργαστήρια τους από σήμερα 26/11 και για τέσσερις μέρες (έως 30/11) οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη συνέχιση των επιστροφών τους προς τον ΕΟΠΥΥ. Κάνουν λόγο για δυσβάσταχτο βάρος.

Οι επιστροφές ανέρχονται στο 55% των μηνιαίων υποβολών τους προς τον ΕΟΠΥΥ. Η κατάσταση επιδεινώθηκε με την προείσπραξη φόρου που φθάνει, όπως υποστηρίζουν, στο 75% της μηνιαίας υποβολής.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συνδέσμου Εργαστηριακών Ιατρών ΣΥΝ.ΕΡΓΑΣ.ΙΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου Εργαστηριακών Ιατρών ΣΥΝ.ΕΡΓΑΣ.ΙΑ. «οι ιδιώτες εργαστηριακοί ιατροί (Βιοπαθολόγοι, Ακτινοδιαγνώστες, Πυρηνικοί Ιατροί, Κυτταρολόγοι και Παθολογοανατομοι) κλείνουμε τα ιατρεία μας, διαμαρτυρόμενοι για τη συνεχόμενη επί 7ετίας επιβολής των μνημονιακών μέτρων rebate (ληστρική έκπτωση) και clawback (ληστρική αναγκαστική επιστροφή) των ποσών που μας οφείλει ο ΕΟΠΥΥ για εκτελεσμένες εργαστηριακές εξετάσεις που υπερβαίνουν τον κλειστό προϋπολογισμό για την υγεία».

Αυτό που ζητούν, σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους είναι «να πληρωνόμαστε για κάθε εξέταση που εκτελούμε.  Να σταματήσει το άδικο μέτρο της υποχρεωτικής έκπτωσης και υποχρεωτικής επιστροφής των χρημάτων για τις εργαστηριακές εξετάσεις που έχουν υπερβεί τον κλειστό προϋπολογισμό. Το κράτος μπορεί να αυξήσει τον προϋπολογισμό, να βάλει φρένο στην αλόγιστη συνταγογράφηση, να βάλει πλαφόν ή όλα αυτά μαζί. Δεν μπορούμε άλλο να καλύπτουμε την ανεπάρκεια χρηματοδότησης για την υγεία εμείς. Γι’ αυτό τον λόγο και παρόλο που ειδικά αυτήν περίοδο ζημιωνόμαστε επαγγελματικά, σαν εσχάτη φωνή διαμαρτυρίας, κλείνουμε τα ιατρεία μας για 5 ημέρες 26- 30 Νοέμβριου και αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα μας θα κλιμακώσουμε με αναστολή εξυπηρέτησης του ΕΟΠΥΥ αορίστου. Ζητούμε την κατανόηση των πολιτών».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top