Πέθανε ο καθηγητής καρδιολογίας Παύλος Τούτουζας

Στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία του

Παύλος Τούτουζας

«Έφυγε» σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών ο καθηγητής Καρδιολογίας και θεμελιωτής της σύγχρονης Ελληνικής Καρδιολογίας Παύλος Τούτουζας.

Η κηδεία του θα τελεστεί τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου στις 12:00 στη Μητρόπολη Αθηνών. 

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να γίνει δωρεά στο Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, του οποίου ήταν και ιδρυτής.

Συλλυπητήριο μήνυμα από τον ΙΣΑ για τον θάνατο του Παύλου Τούτουζα

Ο ΙΣΑ εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του, για τη μεγάλη απώλεια του Καθηγητή Παύλου Τούτουζα, εξαίρετου επιστήμονα και ακαδημαϊκού υψηλού ήθους και κύρους, Ιδρυτή του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας. Η απουσία του θα αφήσει μεγάλο κενό στον Πανεπιστημιακό κόσμο και το χώρο της υγείας.

Ο Πρόεδρος κ. Γ. Πατούλης και τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ι.Σ.Α., εκφράζουν τα θερμά συλλυπητήριά τους, στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Παύλος Τούτουζας

Ο Παύλος Τούτουζας - φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Ποιος ήταν ο καρδιολόγος Παύλος Τούτουζας

Ο Παύλος Τούτουζας γεννήθηκε στη Θήβα το 1935 και ήταν παντρεμένος µε την Ελένη Τούτουζα Πανταζοπούλου. Απέκτησαν τρία παιδιά και πέντε εγγόνια.

Ήταν οµότιµος Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστηµίου Αθηνών, διευθυντής της Καρδιολογικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Αθηνών, ιδρυτικό µέλος της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, Μέλος της «Nominating Committee», επιτροπής η οποία επιλέγει και προτείνει τους υποψήφιους για το ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Ήταν µέλος της Συντακτικής Επιτροπής υψηλού κύρους ευρωπαϊκών και αµερικανικών επιστηµονικών περιοδικών, ενώ επελέγη ως κριτής εργασιών από διεθνή επιστηµονικά περιοδικά µεγάλης εµβέλειας όπως το Lancet κ.α.

Χρημάτισε πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, πρόεδρος της Ελληνικής Αντιυπερτασικής Εταιρείας, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Υπερήχων, εκ των ιδρυτικών µελών του Ελληνικού Ιδρύµατος Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.), διευθυντής του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top