Άλιμος: Διευθυντής σχολείου δεν ανάβει θέρμανση γιατί είναι... υποτιμητικό!

Πήγε ο δήμαρχος Αλίμου και άναψε ο ίδιος τη θέρμανση στο σχολείο

Το βίντεο που ανήρτησε ο Δήμαρχος Αλίμου στο Facebook για το περιστατικό

Μία είδηση που προκαλεί ντροπή ήρθε σήμερα στο φως, καθώς διευθυντής σχολείου στον Άλιμο δεν άναβε τη θέρμανση γιατί το θεωρούσε… «προσβλητικό»!

Την είδηση έκανε γνωστή ο Δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος κατήγγειλε πως ο διευθυντής δεν άνοιγε τη θέρμανση στο σχολείο εδώ και μία εβδομάδα διότι θεωρούσε ότι είναι «μειωτικό» για έναν διευθυντή σχολείου να ασχολείται με κάτι τέτοιο. 

Αρνητές: Πιθανή αφαίρεση γονικής μέριμνας για παιδιά που δεν πάνε σχολείο

Σε ανάρτησή του στο facebook, ο κ.Κονδύλης ξεκαθάρισε πως η θέρμανση στο σχολείο τελικά άναψε με παρέμβαση του Δήμου: «Διαπιστώνοντας σήμερα ποια είναι η κατάσταση, ο Δήμος μας παρενέβη, άναψε τη θέρμανση και το σχολείο αύριο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές». Επίσης, ο Ανδρέας Κονδύλης κάλεσε την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, να ελέγξει τον συγκεκριμένο διευθυντή γιατί «η ανοχή σε τέτοιες καταστάσεις είναι συνενοχή».

Μάλιστα, στο τέλος του βίντεο ο Δήμαρχος άναψε μόνος του τον διακόπτη στον ηλεκτρολογικό πίνακα για τη θέρμανση. 

Kορωνοϊός: 270 παιδιά δεν πάνε στο σχολείο γιατί έχουν αρνητές γονείς

Αναλυτικά, στην ανάρτησή του ο δήμαρχος Αλίμου αναφέρει:

«ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ (ΔΥΣΤΥΧΩΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Εδώ και μία εβδομάδα, Διευθυντής σχολικής μονάδας στον Άλιμο κρατούσε κλειστή την θέρμανση στο σχολείο, με αποτέλεσμα τα παιδιά να κάνουν μάθημα στο κρύο και να ταλαιπωρούνται.

Γιατί; Επειδή, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, είναι «προσβλητικό» και «μειωτικό» για έναν διευθυντή ή έναν εκπαιδευτικό να ασχολείται με την θέρμανση του Σχολείου! Δεν προβλέπεται, λέει, στα καθήκοντά τους...

Δεν έχω ξανακούσει ποτέ κανέναν παρόμοιο ισχυρισμό από κανέναν εκπαιδευτικό ή διευθυντή, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από ολόκληρη την Ελλάδα. Το ακούσαμε, όμως, δυστυχώς και αυτό...

Διαπιστώνοντας σήμερα ποια είναι η κατάσταση, ο Δήμος μας παρενέβη, άναψε την θέρμανση και το σχολείο αύριο θα υποδεχτεί, ζεστό και ασφαλές, τους μαθητές.

Θα έχουμε, επίσης, τον νου μας, για να μην ξαναπαγώσουν παιδιά και εκπαιδευτικοί, αφού ο επικεφαλής του Σχολείου αρνείται να ασχοληθεί με τέτοια «υποτιμητικά» για το κύρος του ζητήματα.

Αντί για πολλά άλλα, και πέρα από τις ευθύνες που πρέπει να αναζητηθούν, δύο μόνο λέξεις μου έρχονται στον νου και ας τις ακούσουν καλά οι αρμόδιοι: ΝΤΡΟΠΗ!! και ΚΑΤΑΝΤΙΑ»
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top