Κορωνοϊός: Οι περιοχές με τους περισσότερους ανεμβολίαστους στην Ελλάδα

Ποια περιοχή έχει εμβολιάσει μόλις 38% του γενικού πληθυσμού

Ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από σήμερα για τους ανεμβολίαστους - 21/11

Η χώρα αντιμετωπίζει νέα έξαρση της πανδημίας, με τα καθημερινά κρούσματα να ανέρχονται σε αρκετές χιλιάδες και τους διασωληνωμένους και νεκρούς να αυξάνονται. 

Σε ισχύ το μερικό lockdown των ανεμβολίαστων – Ποια είναι τα νέα μέτρα

Στο πλαίσιο αυτό ξεκινά από σήμερα η εφαρμογή νέων μέτρων που αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες που δε διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης από τον κορωνοϊό. Έμμεσος στόχος των μέτρων είναι να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, καθώς ορισμένες περιοχές της χώρας παρουσιάζουν ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά. 

Ειδικότερα, σε 68 από τις 74 Περιφερειακές Ενότητες της χώρας το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων στον γενικό πληθυσμό βρίσκεται κάτω από το 70%. Όσον αφορά τους πολίτες άνω των 60 ετών, για τους οποίους η χορήγηση της τρίτης δόσης ουσιαστικά θα γίνει υποχρεωτική, η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη, καθώς 24 από τις 74 περιφέρεις έχουν ποσοστό κάτω του 70%. 

«Παράθυρο» για νέα μέτρα σε ανεμβολίαστους πριν τα Χριστούγεννα

Στην κορυφή της «μαύρης λίστας» βρίσκεται η Ευρυτανία, η οποία έχει το απογοητευτικό ποσοστό του 37% των άνω των 60 να είναι εμβολιασμένο. Στον γενικό πληθυσμό, η Ευρυτανία κρατά και πάλι το ρεκόρ με 38%. 

Ο χάρτης εμβολιαστικής κάλυψης στην Ελλάδα/ gov.gr

Ακολουθούν η Φωκίδα με 52%, η Αρκαδία με 59% και πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, οι οποίες εδώ και καιρό βρίσκονται στο «κόκκινο» του επιδημιολογικού και του εμβολιαστικού χάρτη. Ανέμεσά τους, το Κιλκίς, η Δράμα, οι Σέρρες, η Χαλκιδική, η Πέλλα, η Πιερία, η Φλώρινα, η Άρτα, η Καβάλα και τα Γρεβενά. 

Αντίθετα, τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης παρουσιάζονται σε νησιωτικές περιοχές όπως για παράδειγμα η Ικαρία με 102%, η Κάρπαθος με 103% και η Μήλος με 109%, στις οποίες εφαρμόστηκε το πρόγραμμα «Γαλάζια Ελευθερία». Πολλοί τουρίστες ή ιδιοκτήτες εξοχικών κατοικιών επέλεξαν να εμβολιαστούν στις συγκεκριμένες περιοχές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους.

Κορωνοϊός: «Κοκκινίζει» η χώρα- 11 περιοχές με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων

Μόλις 6 Περιφερειακές Ενότητες έχουν καταφέρει να υπερβούν το 70% των πλήρως εμβολιασμένων στον γενικό πληθυσμό, με πρωταθλήτρια τη Μύκονο με 80% και ακολουθούν η Σαντορίνη με 79%, η Μήλος με 75%, η Πάρος με 73% και η Κως με 73%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top