Κερατσίνι 8χρονη: Ένταση έξω από το εργοστάσιο όπου βρήκε τραγικό θάνατο

Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα

Ένταση επικράτησε το πρωί έξω από το εργοστάσιο στο Κερατσίνι, όπου βρήκε τραγικό θάνατο ένα 8χρονο κοριτσάκι, όταν εγκλωβίστηκε στην πόρτα εισόδου του. 

Κερατσίνι: Νεκρό 8χρονo κορίτσι που σφήνωσε σε μεταλλική πόρτα εργοστασίου

Η οικογένεια του παιδιού βρέθηκε στο σημείο και ζήτησε εξηγήσεις για το τραγικό συμβάν από τους υπεύθυνους του εργοστασίου. Tο όχημα ενός από τα μέλη της οικογένειας του άτυχου παιδιού χτύπησε πάνω στη σιδερένια πόρτα του εργοστασίου, ενώ είχε προηγηθεί και ρίψη καφέ σε εργαζόμενο.

Η αστυνομία έχει συλλάβει ένα άτομο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια. Αρχικά είχαν συλληφθεί η μητέρα και η γιαγιά της 8χρονης, οι οποίες στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθερες. 

Η γιαγιά μάλιστα, μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε πως από το βίντεο που έχει καταγράψει τον θάνατο της μικρής εκτιμάται πως κάποιος την κυνηγούσε και μπήκε μέσα στο εργοστάσιο για να γλιτώσει. 

Κερατσίνι: Συνελήφθη κι άλλο άτομο για τον τραγικό θάνατο της 8χρονης

Προς το παρόν πάντως η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο. 

Το χρονικό του δυστυχήματος

Όλα έγιναν στις 17:30 το απόγευμα της 17ης Νοεμβρίου. Υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες η 8χρονη εγκλωβίστηκε μεταξύ της πόρτας και του τοίχου κι έχασε τη ζωή της. Χρειάστηκαν μάλιστα είκοσι ολόκληρα λεπτά για να καταλάβουν οι υπεύθυνοι του εργοστασίου ότι εκεί βρισκόταν ένα παιδί. 

Στις 18:10 ενημερώθηκε ο διευθυντής του εργοστασίου, ενώ στις 18:30, η πόρτα άνοιξε κι ενώ βρισκόταν εκεί η σορός του παιδιού, ένα άλλο φορτηγό μπήκε στο εργοστάσιο χωρίς να το δει κι έκλεισε ξανά την πόρτα, εγκλωβίζοντας και πάλι το κορμάκι του. 

Χρειάστηκαν μάλιστα τέσσερις ολόκληρες ώρες για να απεγκλωβιστεί το άψυχο σώμα της 8χρονης, που μεταφέρθηκε νεκρή στο Τζάνειο Νοσοκομείο. 

Κερατσίνι: Σοκάρουν οι εικόνες από το βίντεο που κατέγραψε τον θάνατο της 8χρονης

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο εργοστάσιο κατέγραψε τη φρικιαστική στιγμή που το κοριτσάκι εγκλωβίστηκε από τη βαριά σιδερένια πόρτα. 

Ένας υπάλληλος πατάει το κουμπί για να κλείσει και κατευθύνεται προς το εσωτερικό της αποθήκης, αφήνοντας τη μετακινούμενη πόρτα χωρίς επίβλεψη. 

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, κι ενώ η πόρτα κλείνει σιγά σιγά, το παιδί μπαίνει τρέχοντας μέσα στον χώρο του εργοστασίου. Στέκεται μπροστά στην πόρτα, σκεπτόμενο προφανώς τι πρέπει να κάνει και λίγο πριν η πόρτα κλείσει τελείως αποφασίζει να βγει έξω, όμως δεν προλαβαίνει και η πόρτα το εγκλωβίζει.

Στις 17:50 ο υπάλληλος περνά μπροστά από την πόρτα, κοιτάει, αλλά δεν παρατηρεί το παιδί. Στις 17:52 περνά ξανά και πάλι δεν βλέπει τίποτα, μέχρι που στις 18:10 σημαίνει συναγερμός.

Κερατσίνι: Δεκάδες τα αναπάντητα ερωτήματα

Ο δικηγόρος της οικογένειας του παιδιού, μιλώντας στον ΑΝΤ1 τόνισε πως είναι δεκάδες τα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα. 

Κερατσίνι: Αναπάντητα ερωτήματα για τον θάνατο 8χρονης σε πόρτα εργοστασίου

«Δε γίνεται ολόκληρη εταιρία, να μην έχει κάποιο φωτοκύτταρο που να βλέπει ότι υπάρχει εμπόδιο μπροστά στην πόρτα και να σταματάει. Ακόμα, ο χώρος στον οποίο ήταν ο φύλακας, ήταν μόλις τρία μέτρα από το σημείο. Υπήρχε άνθρωπος εκεί. Υπάρχει ειδικός χώρος για τη φρούρηση της εισόδου 24 ώρες το 24ωρο. Έχω ακούσει ότι το πέρασαν το παιδί για σακούλα. Το εργοστάσιο ήταν ανοιχτό, τα φορτηγά πηγαινοέρχονταν», είπε ο κ. Μπαρκαγιάννης και πρόσθεσε:

«Κάποιος είδε το κοριτσάκι, περνούσαν και άνθρωποι από το σημείο. Σήμερα στην εισαγγελία θα ζητήσω να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να δούμε με ποιον μιλούσαν τα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, και μιλούσαν συνεχώς στο κινητό».

Δείτε το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top