Μαγιορκίνης: «Εξαιρετικά αποτελεσματικό το Pfizer μετά τους έξι μήνες»

Γιατί πρέπει να κάνουμε την τρίτη δόση

Μεγάλη η πίεση στα νοσοκομεία - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, λέγοντας ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό και μετά τους έξι μήνες. 

Κορωνοϊός: Πόσο μακριά είναι η Ελλάδα από το τείχος ανοσίας;

Στην ανάρτησή του ο καθηγητής αναφέρει για το εμβόλιο της Pfizer:

«Οι κλινικές δοκιμές αποτελούν τις πιο αξιόπιστες πηγές που έχουμε για να αξιολογήσουμε την αποτελεσματικότητα των θεραπευτικών παρεμβάσεων. Πρόσφατα βλέπουμε μελέτες παρατήρησης για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, οι οποίες ωστόσο είναι ευάλωτες και θέλουν προσοχή στην ερμηνεία τους. Με απλά λόγια πρώτα εμπιστευόμαστε τις κλινικές μελέτες και οι μελέτες παρατήρησης λειτουργούν συμπληρωματικά.

Εικόνες πολέμου στα νοσοκομεία - Γεμίζουν οι ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Η πρόσφατη, λοιπόν, ανανεωμένη κλινική μελέτη της αποτελεσματικότητα του εμβολίου της Pfizer με δεδομένα εξαμήνου δείχνει χωρίς ΚΑΜΙΑ αμφιβολία (διότι είναι διπλά τυφλή τυχαιοποιημένη) ότι μετά από 6 μήνες τα εμβόλια παραμένουν εξαιρετικά αποτελεσματικά.

Κρατήστε την εικόνα όπου η επίδραση του εμβολίου έκανε kick-in στις 9 με 10 ημέρες μετά από την πρώτη δόση».

Μαγιορκίνης: Γιατί να κάνουμε την τρίτη δόση

Σε ερώτηση χρήστη σχετικά με το γιατί πρέπει να κάνουμε αναμνηστική δόση του εμβολίου εφόσον παραμένουν εξαιρετικά αποτελεσματικά και μετά το πέρας των έξι μηνών, ο καθηγητής απάντησε:

«Έχουμε έξαρση της επιδημίας και η πιθανότητα να έρθουμε σε επαφή με τον ιό είναι μεγάλη. Κάνοντας τώρα την αναμνηστική δόση θα έχουμε και το μεγαλύτερο κέρδος. Το κέρδος αυτό για τους μεγαλύτερους από 50 είναι εξαιρετικά σημαντικό».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top