Εφιαλτική πρόβλεψη: «Το επόμενο τρίμηνο θα νοσήσουν 1 εκατ. ανεμβολίαστοι»

Το ιικό φορτίο στην Αττική έχει διπλασιαστεί, ανέφερε ο Τζανάκης

Πάνω από 6.000 είναι εδώ και τρεις μέρες τα κρούσματα που επιβεβαιώνονται στην Ελλάδα. Η ραγδαία αύξησή τους έφερε νέα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους που καλούνται από το Σάββατο 6/11 να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test όπου πηγαίνουν, πλην της εκκλησίας, του φαρμακείου και του super market. 

Εστίαση: Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες για τα νέα μέτρα 

Εφιαλτική ήταν και η πρόβλεψη του καθηγητή Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκου Τζανάκη, ο οποίος είπε στην ΕΡΤ ότι «δυστυχώς είναι προδιαγεγραμμένο ότι το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι».

«Μέσα σε ένα μήνα το ιικό φορτίο στην Αττική έχει διπλασιαστεί, ενώ στη Θεσσαλονίκη έχει τετραπλασιαστεί. Στη Θεσσαλία έχει οκταπλασιαστεί» τόνισε ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νίκος Θωμαΐδης.

Από το σύνολο των ατόμων που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι το 84,22% είναι ανεμβολίαστοι, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ. 

Τρίτη δόση εμβολίου: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα για όλους άνω των 18 ετών

Την Παρασκευή 5/11 ανοίγει η πλατφόρμα για την αναμνηστική τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού για όλους άνω των 18 ετών, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση τους.

«Η αναμνηστική δόση είναι εξίσου σημαντική όσο και οι πρώτες δύο. Ενθαρρύνουμε, ζητάμε από τον κόσμο να σπεύσει να κάνει την τρίτη δόση», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Το ενδεχόμενο απώλειας του πιστοποιητικού εμβολιασμού μετά το πέρας του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση συζητά η επιστημονική κοινότητα. Την είδηση επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολτικής, Γιώργος Γεωργαντάς. «Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι προστατευμένος και ασφαλής αυτός που έκανε το εμβόλιο πριν από έναν χρόνο».

«Θα πρέπει να πάψει να ισχύει πάνω από τους έξι μήνες και να ανανεώνεται με την τρίτη δόση» είπε ο καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ Γιάννης Τούντας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top