Θεοδωρίδου: Πώς η υβριδική ανοσία προστατεύει από τη μετάλλαξη Δέλτα

Εξετάζεται η τρίτη δόση για τους κάτω των 50 ετών

Όλα όσα είπε η Μαρία Θεοδωρίδου στη σημερινή ενημέρωση για τον εμβολιασμό/ (1/11/21)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η εβδομαδιαία ενημέρωση της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών από την Μαρία Θεοδωρίδου και τον Μάριο Θεμιστοκλέους. 

Κορωνοϊός: 5.449 νέα κρούσματα - 52 νεκροί και 430 διασωληνωμένοι

Με τους νέους εμβολιασμούς να έχουν μειωθεί και την κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής εμβολιασμών θέλησε να υπενθυμίσει πως η ανοσία από τον κορωνοϊό διαρκεί κατά μέσο όρο μέχρι έξι μήνες. 

«Μελέτες των αντισωμάτων αλλά και των επαναλοιμώξεων συνέβαλαν στην διαμόρφωση της σύστασης που διατυπώνεται πλέον από όλους τους διεθνείς οργανισμούς για τη χορήγηση μια δόσης εμβολίου στους έξι μήνες μετά τη νόσηση. Το σχήμα αυτό φανερώνει ότι η φυσική ανοσία, συμπληρώνεται από αυτή του εμβολίου. Υβριδική ανοσία ονομάζεται και παρέχει υψηλή προστασία ακόμη και για την μετάλλαξη Δέλτα».

Ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα - Σύσκεψη στο Μαξίμου με Τσιόδρα

«Θα πρέπει να τονιστεί ότι η ανοσία από τα εμβόλια, αλλά και από τη νόσο, είναι υψηλή αλλά δεν είναι 100% προστατευτική. Η ανοσία επηρεάζεται όπως όλοι ξέρουμε από την ηλικία, από υποκείμενα νοσήματα, από τις μεταλλάξεις» συνέχισε η ίδια. 

Μάλιστα, αποκάλυψε πως εξετάζεται η ηλικιακή επέκταση της τρίτης δόσης του εμβολίου.

Σύμφωνα με νέα μελέτη για την αποτελεσματικότητα της τρίτης δόσης με εμβόλιο mRNA, άτομα που είχαν λάβει την τρίτη δόση του εμβολίου στο Ισραήλ, είχαν κατά 93% μικρότερη πιθανότητα εισαγωγής στο νοσοκομείο, 92% μικρότερο κίνδυνο σοβαρής νόσου και 81% μικρότερο κίνδυνο για θάνατο από τον κορωνοϊό σε σύγκριση με εμβολιασμένους με δύο δόσεις πριν από τουλάχιστον πέντε μήνες.

«Η νόσος covid είναι απειλητική και μπορεί να αφαιρέσει το πολύτιμο αγαθό της ζωής» τόνισε η Μαρία Θεοδωρίδου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top