Ρεκόρ κρουσμάτων αναμένεται σήμερα - Σύσκεψη στο Μαξίμου με Τσιόδρα

Ξεπερνούν τις 5.000 - Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

Νέα μέτρα στο τραπέζι για τον περιορισμό του κορωνοϊού - Βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται να ξεπεράσουν ακόμα και τις 5.000. 

Έρχονται μέτρα για ανεμβολίαστους και αλλαγές για τους μεικτούς χώρους

Ο αριθμός αυτός δεν αποτελεί έκπληξη για τους ειδικούς, οι οποίοι κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου καιρό τώρα. Ενδεικτικά, τόσο η καθηγήτρια Παιδιατρικής και λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, αλλά και ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης προειδοποίησαν για 5.000 κρούσματα ημερησίως μέσα στις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι  το Σάββατο είχε σημειωθεί ρεκόρ κρουσμάτων με 4.696 νέες μολύνσεις. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ήταν 404 και οι νεκροί 38.

Ακόμα πιο σκληροί έλεγχοι για τα μέτρα σε εστίαση και νυκτερινά κέντρα

Μάλιστα, αυτή την ώρα πραγματοποιείται νέα έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη, την αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα και τη συμμετοχή του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στη σύσκεψη συμμετέχει και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος. Θέμα συζήτησης, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η ενίσχυση του ΕΣΥ, που συζητήθηκε και στην πρωινή σύσκεψη με τους Περιφερειάρχες και την ΚΕΔΕ.

Κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης εξετάστηκε η λήψη πρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού. Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται την ερχόμενη Τετάρτη, μετά τη συνεδρίασης της Επιτροπή και τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση. 

Έρχονται μέτρα για ανεμβολίαστους και αλλαγές στους μεικτούς χώρους

Μετά τη μεγάλη αύξηση κρουσμάτων, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, αναμένεται η λήψη νέων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού. Στο στόχαστρο βρίσκονται, κυρίως, οι περιοχές που είναι στο «κόκκινο». 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star και της Κατερίνας Παπακωστοπούλου, στο τραπέζι βρίσκονται τα εξής μέτρα:

  • Χρήση της μάσκας παντού στις «κόκκινες» περιοχές 
  • Αυξημένο testing με τρία rapid test στους ανεμβολίαστους εργαζόμενους
  • Αυστηρό έλεγχο των πιστοποιητικών σε εσωτερικούς χώρους εστίασης 
  • Να επιτρέπονται μόνο καθήμενοι σε χώρους εστίασης και διασκέδασης 
  • Να απαγορευτεί η μουσική στα κέντρα διασκέδασης 
  • Να αλλάζουν οι τεχνικές προδιαγραφές για τα στέγαστρα στους μεικτούς χώρους, ώστε να μην κλείνουν με νάιλον ή πλεξιγκλάς και να αερίζονται καλύτερα
     
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top