Ακόμα πιο σκληροί έλεγχοι για τα μέτρα σε εστίαση και νυκτερινά κέντρα

Έρχονται νέα κίνητρα για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας

Αλλαγές στο πλαίσιο των μέτρων για την πανδημία, που θα αφορούν κυρίως τους ανεμβολίαστους, προανήγγειλε ο Γιάννης Οικονόμου

Η εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού, αλλά και η θέσπιση και νέων κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της σύσκεψης στο Μαξίμου.

Συγκεκριμένα, η τηλεδιάσκεψη είχε ως αντικείμενο την ενίσχυση των περιφερειακών νοσοκομείων, την τόνωση των ελέγχων για την τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και πραγματοποιήθηκε το πρωί, με τη συμμετοχή του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, της Αναπληρώτριας Υπουργού Μίνας Γκάγκα και των Υπουργών Επικρατείας Γιώργου Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου.

Έρχονται μέτρα για ανεμβολίαστους και αλλαγές για τους μεικτούς χώρους

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος οι Περιφερειάρχες και εκπρόσωποί τους, καθώς και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης:

- Εξετάστηκε η θέσπιση περαιτέρω κινήτρων για την ένταξη γιατρών σε νοσοκομεία της περιφέρειας, δεδομένων των αυξημένων αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους: Τα νέα μέτρα που εξετάζονται

- Συζητήθηκε η δυνατότητα αναδιάταξης του ιατρικού προσωπικο, που υπηρετεί σε Κέντρα Υγείας και εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να διασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή αξιοποίησή τους για την κάλυψη όλων των αναγκών του πληθυσμού.

- Επισημάνθηκε η σημασία της συμμετοχής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια να πειστούν οι πολίτες που διστάζουν να εμβολιαστούν, περιλαμβανομένης της δυνατότητας ενημέρωσης των πολιτών σε προσωπικό επίπεδο και σε περιβάλλον εμπιστοσύνης, μέσω εξατομικευμένων εκστρατειών ενημέρωσης.

Κορωνοϊός: Για ποιες περιοχές εξετάζεται «λουκέτο» στα νυκτερινά κέντρα

Σε ποιους ανεμβολίαστους θα σταλεί SMS

- Υπογραμμίστηκε η σημασία των ελέγχων, όχι μόνο όσον αφορά στην είσοδο εμβολιασμένων πολιτών σε αμιγείς χώρους, αλλά και για την επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας. Τις επόμενες εβδομάδες η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα εντατικοποιήσουν σε ολόκληρη την επικράτεια τη διενέργεια ελέγχων για την τήρηση των μέτρων πρόληψης διασποράς του κορονοϊού, με την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων στους παραβάτες.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top