Σε ποιους ανεμβολίαστους θα σταλεί SMS

«Πρόκειται για υπενθυμιστικό μήνυμα» ανέφερε ο Γεωργαντάς

Μέσα στην εβδομάδα θα έρθει στη Βουλή η σχετική νομοθετική διάταξη με τον σχεδιασμό για την αποστολή των SMS στα κινητά τηλέφωνα ανεμβολίαστων πολιτών.

Η διάταξη θα διαμορφωθεί με τη συνδρομή της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, με τον Γιώργο Γεωργαντά να εξηγεί πως πρόκειται για απόφαση του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες.

Τα κόλπα των ανεμβολίαστων για να μπαίνουν στα νυκτερινά μαγαζιά

«Στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής, προσπαθούμε να ενισχύσουμε και την ενημέρωση και την πρόληψη. Σε όσους είναι στην άυλη συνταγογράφηση και δεν ανταποκρίθηκαν μέχρι τώρα στο κάλεσμα για εμβολιασμό θέλουμε να κάνουμε μία υπόμνηση, μία υπενθύμιση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί για τη χρησιμότητα του εμβολίου», υπογράμμισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών.

Κορωνοϊός: Για ποιες περιοχές εξετάζεται «λουκέτο» στα νυκτερινά κέντρα

Σύμφωνα με τον ίδιο, «SMS θα σταλούν μόνο σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και κατά κανόνα είχαν κλείσει κάποιο ραντεβού για εμβολιασμό, που δεν υλοποιήθηκε».

Στην άυλη συνταγογράφηση είναι εγγεγραμμένοι περίπου 2,5 εκατομμύρια πολίτες, από τους οποίους περίπου 450.000 δεν έχουν εμβολιαστεί.

Όπως σημείωσε o κ. Γεωργαντάς, «Δε θα είναι καθημερινή αυτή η ενημέρωση, θα έχει μια περιοδικότητα. Θα είναι ένα υπενθυμιστικό μήνυμα για την υγεία του ιδίου και του συνόλου, μόνο καλό θα κάνει».

«Χρησιμοποιούμε όλα τα μέσα για να πείσουμε, να σώσουμε όσους μπορούμε, είναι ένα επιπλέον Μέσο», σχολίασε, καταλήγοντας πως ακόμα και παρακινηθεί από τα SMS ένας ή δύο στους πέντε, που δεν έχουν εμβολιαστεί, μόνο όφελος θα υπάρξει. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top