Πολυτεχνείο Κρήτης: Κλείδωσαν για ώρες κοσμήτορα στο γραφείο του

Παρέμβαση εισαγγελέα ζήτησε η υπουργός

Ομάδα αγνώστων επιτέθηκε στον κοσμήτορα του Πολυτεχνείου Κρήτης, τον απείλησαν και τον κλείδωσαν για ώρες μέσα στο γραφείο του. 

Το περιστατικό έγινε στις 14 Οκτωβρίου και συνδέεται με τη δίωξη φοιτητή για αφισοκόλληση εντός του ιδρύματος. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της κοσμητείας, ομάδα 20 – 30 ατόμων κράτησαν κλειδωμένο για τέσσερις ώρες τον κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, ζητώντας του να ανακαλέσει e-mail που είχε στείλει για τον φοιτητή και να υπογράψει δήλωση. 

Κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού του μάλιστα δέχθηκε απειλές, ύβρεις, ενώ κάποιοι φέρονται να τον βιντεοσκοπούσαν. 

Για το περιστατικό παρενέβη η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, υποβάλλοντας αναφορά στον εισαγγελέα Χανίων, με την οποία ζητά την παρέμβασή του για να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης. 

Έστειλε επίσης επιστολή στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προέβη η διοίκηση του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση του συμβάντος κατά τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία, τόσο με την αναφορά της στις αρμόδιες αρχές της χώρας, όσο και με την κίνηση των σχετικών διαδικασιών εντός του Ιδρύματος για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών από τους υπαιτίους.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά ότι: «η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμιά μας. Είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά περιορισμού ελευθερίας, καταναγκασμού, απειλών, ύβρεων ή παρεμπόδισης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και η θωράκιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στα Πανεπιστήμιά μας, ώστε οι φοιτητές μας, οι καθηγητές μας, τα μέλη του προσωπικού μας να έχουν το περιβάλλον που τους αρμόζει. Ακριβώς γι’ αυτό κίνησα τις νόμιμες διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του καταγγελθέντος, σοβαρού αυτού περιστατικού».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top