Βασιλακόπουλος: «Μου στέλνουν στο messenger "ψόφα". Έχουμε ξεφύγει»

Ο καθηγητής για τις απειλές που δέχεται με αφορμή τον προπηλακισμό του

Για τον προπηλακισμό που υπέστη μαζί με συναδέλφους του σε ταβέρνα της Καλαμπάκας μίλησε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος από τους πνευμονολόγους στους υπεύθυνους του καταστήματος συνέστησε να γίνονται έλεγχοι πιστοποιητικών εμβολιασμού. Τότε σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο καθηγητής, τον έσπρωξαν και τον απείλησαν ότι θα του κάψουν το αυτοκίνητο. 

Προπηλάκισαν τον Βασιλακόπουλο σε ταβέρνα για τα πιστοποιητικά Covid

Ο κ. Βασιλακόπουλος ανέφερε στην εκπομπή «Καλημέρα» στον ΣΚΑΪ πως σκέφτεται να ζητήσει αστυνομική προστασία. «Σκέφτομαι να ζητήσω αστυνομική προστασία. Πάρα πολλές φορές δέχομαι απειλές. Κάποιος ξυπνάει στις 6:08 το πρωί και στέλνει στο messenger “Βασιλακόπουλε ψόφα”. Έχουμε ξεφύγει. Σε μια Δημοκρατία, όταν δεν μας αρέσει ένας νόμος, ζητάμε από την κυβέρνηση να τον αλλάξει ή ψηφίζουμε άλλη κυβέρνηση. Δεν μπορούμε να έχουμε α λα καρτ εφαρμογή».

Υποστήριξε επίσης πως είναι αθέμιτος ανταγωνισμός το να μη ζητά κάποιος πιστοποιητικά, καθώς άλλος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην περιοχή που έκανε έλεγχο χάνει πελάτες, γιατί δεν μπαίνουν ανεμβολίαστοι και πάνε στο διπλανό μαγαζί που δεν κάνει έλεγχο.

Πάντως, ο δήμαρχος Καλαμπάκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ ζήτησε συγγνώμη στον κ.Βασιλακόπουλο εκ μέρους του ιδιοκτήτη της ταβέρνας.

Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας: Καταδικάζουμε απερίφραστα την αήθη συμπεριφορά στο πρόσωπο του καθηγητή

Σε ανακοίνωση προχώρησε και η Ένωση Πνευμονολόηγων Ελλάδας για το περιστατικό.

«Ως Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καταδικάζουμε απερίφραστα την αήθη συμπεριφορά με ύβρεις και προπηλακισμούς στο πρόσωπο του Καθηγητή Θοδωρή Βασιλακόπουλου χθες το απόγευμα.

Ανάλογες συμπεροφορές εναντίον όλων των εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, εκτός από την ομόθυμη καταδίκη, απαιτούν και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών από την πολιτεία, με σκοπό τη διασφάλιση της απρόσκοπτης άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος, έχοντας ως συμμάχους την πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της τήρησης των θεσμών και της νομιμότητας.

Η ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας απέδειξε οτι αποτελεί βασικότατο πυλώνα της ιατρικής επιστήμης ενάντια στον νέο κορονoϊό, έχοντας προσφέρει από την πρώτη στιγμή τα μέγιστα σε ήθος, ενσυναίσθηση και επιστημονική γνώση, με κύριο γνώμονα την προάσπιση και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας της πατρίδας μας από κάθε βαθμίδα παροχής υπηρεσιών υγείας» 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top