Προπηλάκισαν τον Βασιλακόπουλο σε ταβέρνα για τα πιστοποιητικά Covid

Σκληρή ανακοίνωση από Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ: Απαράδεκτο

Θύμα επίθεσης, επειδή ζήτησε, μαζί με συναδέλφους του, να γίνονται έλεγχοι για τα πιστοποιητικά εμβολιασμών, έπεσε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας κατήγγειλε επίθεση σε ταβέρνα από τους ιδιοκτήτες, όταν τους ανέφεραν πως έπρεπε να ελέγχουν τα πιστοποιητικά.

Εστίαση: Εντολή για αυστηρούς ελέγχους και πρόστιμα στα νυκτερινά μαγαζιά

«Μαζί με περίπου 20 συναδέρφους πνευμονολόγους βρισκόμασταν σε μία ταβέρνα, στα πλαίσια ενός συνεδρίου. Στο τέλος με ευγένεια ένας συνάδερφος εξ ημών είπε πως θα έπρεπε να ελέγχονται τα πιστοποιητικά του εμβολιασμού», δήλωσε ο κ. Βασιλακόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

«Δεν είναι μόνο ότι μας πέταξαν έξω από το μαγαζί. Μας προπηλάκισαν. Εμένα με πέταξαν κάτω. Τον συνάδελφο, που προσπάθησε να με προφυλάξει, του έσκισαν το πουκάμισο. Ο, δε, ιδιοκτήτης με απείλησε ότι θα έρθει να με βρει στο νοσοκομείο, που δουλεύω, και θα τα πούμε και ότι θα έρθει να μου κάψει το αυτοκίνητο», είπε συγκλονισμένος ο ίδιος.

«Νομίζω ότι ο κόσμος πλέον έχει ξεφύγει και πρέπει να προστατευτούν οι λογικοί από τους παράλογους», κατέληξε.

Σκληρή ανακοίνωση από Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ: Απαράδεκτο να προπηλακίζονται λειτουργοί της υγείας

Έντονη ήταν η αντίδραση της Ιατρικής Σχολής του  Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) της Αθήνας για την επίθεση στον κ. Βασιλακόπουλο.

«Είναι απαράδεκτο μέσα στην κορύφωση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όχι μόνο να μην τηρούν τα μέτρα για την προστασία των καταναλωτών αλλά και να προπηλακίζουν λειτουργούς της υγείας που υπηρετούν με συνέπεια το ιατρικό καθήκον, όπως συνέβη σήμερα εις βάρος Καθηγητών Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η ανευθυνότητα των αρνητών του εμβολιασμού και της τήρησης των μέτρων προστασίας αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημόσια υγεία», καταλήγει η ανακοίνωση.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top