Μερομήνια: Με χιόνια και κρύο τα Χριστούγεννα κι η Πρωτοχρονιά

Δείτε τι καιρό θα κάνει

χιόνια Χριστούγεννα

Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με κρύο και χιόνια θα κάνουμε φέτος σύμφωνα με τα μερομήνια

Σε γενικές γραμμές προβλέπεται «βαρύς» χειμώνας. Ο Δεκέμβριος από τις αρχές έως και τις 20 περίπου του μήνα προβλέπεται ήπιος με αρκετές όμως βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι νοτιάδες όμως της συγκεκριμένης περιόδου θα διατηρήσουν ήπιο τον καιρό.

Ο χειμώνας θα έρθει μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς με  πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στη χώρα εκτός από τις περιοχές της νότιας Ελλάδας.

Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί έως και τις 5 Ιανουαρίου του νέου έτους, ενώ για 10 ημέρες μετά και έως τις 15 Ιανουαρίου θα έχουμε Αλκυονίδες. 

Το μεγάλο ξέσπασμα όμως θα έρθει μετά τις 15 Ιανουαρίου με πολικές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα ακόμη και στις πιο πεδινές περιοχές κι η πρόβλεψη όσον αφορά στα μερομήνια κάνει λόγο για κακοκαιρία διαρκείας με χαμηλές θερμοκρασίες  έως τις αρχές Φεβρουαρίου.

Τα μερομήνια αποτελούν μια από τις πλέον διαδεδομένες λαϊκές δοξασίες, βασισμένη σε μια απλή διαδικασία. Παρακολουθούνται οι διακυμάνσεις του καιρού για δώδεκα ημέρες του Αυγούστου και οι όποιες καιρικές μεταβολές αυτού του δωδεκαημέρου προβάλλονται στους αντίστοιχους 12 μήνες του χρόνου. Οι μεταβολές του καιρού κατά την πρώτη ημέρα «μαρτυρούν» το πώς θα κυλήσει ο πρώτος μήνας, η δεύτερη μέρα πώς θα κυλήσει ο δεύτερος μήνας κ.ο.κ.

Για τους απλούς ανθρώπους, ιδίως για όσους ζουν στην ύπαιθρο και ακολουθούν τους ρυθμούς της φύσης, τα μερομήνια είναι μέθοδος αποδεκτή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top